„Norbert žije v Barráku“ vzpomíná kapela SKRAT

Vzpomínkový koncert na ostravskou hereckou ikonu Norberta Lichého (1964-2024) se uskuteční ve čtvrtek 29. února 2024 od 18.00 hodin v hudebním klubu Barrák Music Club v Ostravě. Setkání přátel a příznivců Norberta Lichého je spojené s koncerty kapel Skrat, Vítkovo kvarteto, Acustrio a Retro B. Večerem bude provázet moderátor Jirka Sedláček.

Ostravská kapela Skrat kombinuje osvědčené bigbeatové pecky s vlastní autorskou tvorbou. Rockové uskupení zakládal právě Norbert Lichý s baskytaristou Vítem Zátorským a kytaristou Janem Hasíkem, který k tomu uvádí: „Dali jsme se dohromady na Matičním gymnáziu v Ostravě v roce 1981, hráli jsme do roku 1986 a potom si dali 25letou pauzu. Zpátky ke koncertování jsme se v původní sestavě vrátili v roce 2011. Bertík byl náš dlouholetý kapelník a kamarád, multiinstrumentalista, prostě všestranně nadaný umělec. Hrál s námi do roku 2021, pak už hlavně z časových důvodů nemohl, ale jeho hudba bude žít dál.“

Kapela Skrat hraje od roku 2021 ve složení Jan Hasík (kytara), Vít Zátorský (baskytara), Michal Sedláček (zpěv, klávesy, kytara) a Martin Špetík (bicí nástroje). Na vzpomínkovém koncertu vystoupí i další kapely, které jsou více či méně propojené se jménem Norbert Lichý nebo kapelou Skrat. Na podiu se představí česká bigbítová kapela hrající od začátku 80. let Vítkovo kvarteto, akustické hudební těleso Acustrio ostravského písničkáře Václava Fajfra a kapela Retro B složená převážně z herců a umělců Divadla Petra Bezruče.

Vstupenky na vzpomínkový koncert „Norbert žije v Barráku“, který se uskuteční ve čtvrtek 29. února 2024 od 18.00 hodin v hudebním klubu Barrák Music Club v Ostravě, je možné zakoupit na kulturním webu GoOut. Cena je 190 Kč. Partnery koncertu jsou stavební skupina HSF System, Český rozhlas Ostrava, Barrák Club Ostrava a GoOut.

Zdroj: TS