Divadlo SkRAT Vám praje veselý, zdravý a úspešný rok 2016!

Už 28. januára o 20:00 môžete vidieť uvedenie do života našej inscenácie EXTRAKTY A NÁHRADY. Pri jej tvorbe sme postupovali našou obľúbenou metódou kolektívnej tvorby. V Extraktoch a náhradách sme všetci: Ingrid Hrubaničová, Ľubo Burgr, Milan Chalmovský a Vlado Zboroň tvorcami výsledného diela.

Text inscenácie vznikol prostredníctvom zaznamenávania a prepisu skúšok, na ktorých sme reagovali vo vyhrotených situáciách na aktuálne témy. Jednotlivé témy a situácie nás tešia, inšpirujú alebo rozčuľujú. Aj o tom ako prebiehajú zrody našich inscenácií sa dočítate v našej novej knihe: KRYPTOTYP. 

VLADO (monológ, zúfalo zlostne):

Máš rád toho človeka, kurva, že ho máš rád, ale nedá sa, nemôžeš s ním byť. Nemôžeš si vedľa neho ľahnúť, a keď si ľahneš, tak ti je na vracanie. Neexistuje. Potom hrajú. Jak to môžu tak žiť?! Jebať na to.

Inscenácia Extrakty a náhrady vznikla s podporou Regionálnej dotačnej schémy BSK.

skrat

Nový kalendárny rok SkRAT odštartuje už 13. januára reprízou inscenácie Môj lov!(e) v réžii Dušana Vicena. Nenechajte si ujsť 3 príbehy chorobného prenasledovania ženy mužom, muža ženou, či nič netušiaceho obyčajného človeka elitným sociopatickým psychopatom.

  1. januára sme pre vás pripravili po dlhšej prestávke reprízu inscenácie PARANOJA
  2. Allen: “To, že ste paranoidní ešte neznamená, že vám nikto nejde po krku.”

Inscenácia predstavuje ľudské skraty a spoločenské paranoje v priestoroch pred zatvorenými dverami.
Dramatický text vznikol metódou kolektívnej tvorby.

Účinkujú V. Bednárik, Ľ. Burgr, P. Fornayová, M. Chalmovský, I. Hrubaničová, V. Zboroň, D. Vicen, S. Vlčeková, Réžia a hudba Ľ. Burgr.

Už dlho ste nemali možnosť vidieť inscenáciu NEMUSÍM VEĽA, STAČÍ DOBRE? Tak si zapíšte do kalendárov termín 21. január. A nech vás príde veľa, a bude to dobré! 

Dej inscenácie sa odohráva v neútulne zariadenej, anonymnej hotelovej izbe, v ktorej sa stretávajú dvojice za účelom uspokojovania svojich sexuálnych potrieb. Sex však nefunguje ako cieľ, ale ako prostriedok na odhaľovanie skutočnej pravdy o postavách.  Inscenácia predstavuje pásmo výstupov, ktoré zachytávajú ľudí v intímnych a chúlostivých situáciách. Vtedy sú veľmi zraniteľní, nevedia sa brániť, reagujú skratovo. Texty vznikli záznamom a prepisom improvizovaných situácií.

Rok 2015 sme ukončili slávnostne! Krstom našej novej knihy KRYPTOTYP, ktorú vydalo vydavateľstvo Kalligram. Prostredníctvom nej sa dozviete veľa o tom, ako naše inscenácie vznikajú. Prečítate si kompletný text inscenácie TABU, zístíte mnoho o našej novej inscenácii EXTRAKTY A NÁHRADY. Knihu si môžete kúpiť v A4 – priestore súčasnej kultúry alebo vo vašich obľúbených kníhkupectvách.

Zdroj: Divadlo Skrat