NoControl: “Pod lampou býva najväčšia tma!”

Slovenská rock-metalová hudobná scéna v tomto období zaznamenala nový prírastok, ktorým je pätica chalanov tvoriacich kapelu NoControl. Už upútavka na ich debutový singel nenechala nikoho na pochybách, že svojmu názvu nezostali nič dlžní.

NoControl je síce nové zoskupenie, no jeho členovia nie sú rozhodne žiadni hudobní nováčikovia. Metropolis, The Downhill či Head2Down sú kapely, ktoré sú milovníkom rockovej a metalovej hudby známe a práve z týchto kapiel vzišli členovia, ktorí v súčasnosti tvoria zostavu NoControl.

NoControl

Zakladajúci členovia Jimi Cimbala a Peter Mikušek s hľadaním spoluhráčov veľký problém nemali. Gitarista Ján Malovec bol jasná voľba, ako aj basgitarista Martin SOja Vančo. Problém však nastal pri obsadení postu speváka. Štvorici hudobníkov sa i napriek intenzívnemu hľadaniu stále nedarilo nájsť svojho frontmana.

„Skúšali sme niekoľko kandidátov a pri tomto hľadaní sme spoznali aj veľa pre nás nových a talentovaných spevákov. No stále sme nenašli niekoho, pri kom by sme si povedali áno! Toto je ON!” Opisuje hľadanie gitarista Ján Malovec.

Keď už sa chalanom zdalo, že sú v slepej uličke a okruh kandidátov sa zmenšoval, upriamili svoju pozornosť na Vladimíra VlaTka Kucharoviča, speváka trnavských The Downhill. V tejto skupine pôsobil aj bubeník NoControl Peter Mikušek a taktiež aj gitarista Jimi Cimbala sa v minulosti podpísal, ako producent na niektorých skladbách The Downhill, takže VlaTko pre nich nebol žiadna “mačka vo vreci”. Už po prvých skúškach v štúdiu bolo jasné, že našli čo hľadali. Staré príslovie znova dokázalo, že stále platí. A ako im to spolu znie? Posúďte sami.

Viac info o kapele NoControl nájdete na fb stránke https://www.facebook.com/nocontrol.sk

ZDROJ: Pavol Dráb, Randal Group Production
FOTO: archív NoControl