Nocadeň sú späť! 

Nocadeň konečne zažehnali tvorivú krízu a plánujú naviazať na svoje niekdajšie úspechy. Muzikanti skupiny Nocadeň, oficiálne potvrdili, že po dlhých šiestich rokoch pripravujú nový album a s ním aj veľký návrat na koncertné pódia.

Umeleckú pauzu, ktorú mali, nazýva spevák kapely Rasťo Kopina, slepou uličkou. „Na to, aby sme mohli produkovať kvalitu, musíme byť všetci naladení na rovnakú vlnu a to sa istý čas nedialo. Skrátka sme nevedeli, kam ďalej smerovať. Došlo to dokonca tak ďaleko, že sme celý náš „aparát“ zamkli do pivnice,“ priznáva otvorene. Rasťo dokonca v období „ticha“  prepadol bhakti jóge a meditáciam. „Našťastie som si včas uvedomil, že túžba robiť hudbu je pre mňa oveľa silnejšia,“ vyznal sa.

nocadeň

Comeback odštartovali už minulý rok, koncertom s názvom Nocadeň v divadle, ktorým oslávili  pätnáste výročie kapely. Obrovský úspech ich naštartoval, takže začali pracovať na nových pesničkách. „Ten koncert bol mesiac dopredu vypredaný. Naozaj nás veľmi vzpružilo, že fanúšikovia na nás nezabudli,“ tešia sa. Prvá pieseň s názvom Možno, ktorú kapela nedávno pustila do  éteru, bola pre priaznivcov zaujímavým prekvapením. Nocadeň totiž ešte nikdy v žiadnej skladbe nepoužili popri gitarách toľko syntetizátorov ako teraz. Pôsobivú atmosféru skladbe dodávajú aj sláčikové nástroje, ktoré však často využívali aj v minulosti. „Sme otvorení novým hudobným vplyvom a samozrejme, tiež sledujeme aktuálne trendy,“ vysvetľuje neobvyklý zvuk kapely Rasťo.

Pieseň Možno, však v mori iných, určite hneď identifikujete vďaka výnimočnej kovovej farbe hlasu Rasťa Kopinu, ktorá v našich končinách nemá obdobu. Album, na ktorom samozrejme nebude chýbať ani tento nový potenciálny hit, je už vo finálnej fáze príprav. Tentokrát sa na ňom autorsky podieľali všetci členovia kapely a ak všetko pôjde podľa ich predstáv, na trh sa dostane začiatkom budúceho roka.

„Albumu sme venovali veľmi veľa času a energie. Každá zo skladieb bude preto maximálne prepracovaná,“ sľubuje za celú kapelu Rasťo Kopina. Videoklip na skladbu Možno, na ktorom pracovali s Petrom Uhrínom, Jánom Varcholom a Lacom Rychtárikom fanúšikovia už nájdu aj na portáli youtube.

Zdroj: Štefánia Matejová