Noc s HIGH PLACES na Nouveau.Nu!

Po Májovej delikatese v podobe prvého koncertného vystúpenia Tindersticks na Slovensku Vám hudobné podujatie Nouveau.Nu.Night prinesie začiatkom augusta na slovenské pódium koncert americkej skupiny High Places.

Duo pochádzajúce z Bostonu /NY/ vzniklo v roku 2006, keď sa z dvoch dovtedy sólo hudobníkov Roba Barbera a Mary Pearsonovej stal jeden umelecký celok. Mary je vynikajúca fagotistka a inklinuje k vážnej hudbe, naopak Bob vyrastal na punku, čo sa odráža na jeho gitarovom prejave. Spojenie dvoch rozdielnych hudobných zázemí a rôznorodosť ich štýlov tvoria hudobno-tvorivý základ pre ich experimentálnu tvorbu.
Zasnené piesne s éterickými sopránovými vokálmi , farbistými gitarovými samplami a perkusiami- to všetko sa dá nájsť na ich treťom štúdiovom albume Original Colors, ktorý vyšiel v jeseni 2011. Neodmyslitelné miesto v tvorbe skupiny má aj vizuálne umenie- vytvárajú video projekcie pre živé vystúpenia, sami si tvoria vizuály albumov a pravidelne na blog pridávajú fotky z ciest po svete (https://hellohighplaces.blogspot.com). Pozrieť sa na to, ako High Places vyzerajú naživo a vypočuť si ich tvorbu môžete už 2. augusta 2012 v bratislavskom Nu Spirit Clube. Ako predskokan vystúpi slovenský elektronický hudobník Herzog Herzog.

Hudobné noci Nouveau Nu.Night každoročne prichádzajú s novými a originálnymi hudobníkmi. Klubový život je vďaka NouveauNu.Night bohatší. Počas posledných rokov ste v rámci NNN mali možnosť vidieť skvelé koncerty: Lonely Drifter Karen, The Bamboos, Christian Prommer Drum Lesson, DJ Shadow, Fink, Olafur Arnalds ai.

Najlacnejšie vstupné a viac info na www.vresk.sk. NouveauNu.Nights Vám prináša Agentúra Vresk s podporou  Ministerstva kultúry, Ars Bratislavensis a Ambasády Spojených Štátov Amerických.

FB event: https://www.facebook.com/events/326744060754028/

high-places-eflye

Zdroj: Nu Spirit