NIGHTLINES a dievča.

Na začiatok septemba (4.9.) je naplánované digitálne vydanie albumu Protisvit jednočlenného projektu Nightlines. Radi by sme vám preto dali do pozornosti novú skladbu Dievča s hosťujúcou speváčkou Elou Tolstovou z kapely Tolstoys.

Nightlines je Dominik Kopcsay, 23-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy. Pod názvom Nightlines sa skrývajú elektronické pestré produkcie so spevom a slovenskými textami v jeho podaní. Pre produkciu je charakteristická práca so samplami sláčikových a dychových nástrojov, klavíra či nahrávané gitarové linky.

Vokály pre album Protisvit boli nahrávané v Lososound studiu u Erika Horáka, kompletne album mixoval a mastroval etablovaný slovenský sound designer Adam Dekan z kapely Núku. Podmanivý cover albumu vytvorila talentovaná študentka VŠVU Kačen Knežníková.

„Veľmi sa teším, že Ela prijala pozvanie hosťovať v mojej skladbe a vzniklo Dievča. Počas komponovania skladieb na album Protisvit som od začiatku cítil, že sa k niektorým skladbám hodí ženský spev a chcel som vyskúšať spoluprácu s niekým novým. V tom čase som objavil aj kapelu Tolstoys, ktorá ma veľmi zaujala a spev a prejav mladej speváčky Ely Tolstovej na mňa urobil dojem. Ela bola akčná a hneď mi poslala zopár nápadov na hlavnú melódiu spevu aj text. Všetko prebehlo rýchlo a nahrávka bola na svete. Album je vďaka nej ešte pestrejší. “

Prvotná myšlienka aj názov projektu Nightlines siahajú do Dominikovho detstva:

„Keď som mal 10 rokov, začal som sa hrať s hudobným programom FruityLoops (dnes už FL Studio), na notebooku môjho otca. Vtedy to bola zábava, ale keď som mal 15 rokov, už to znelo celkom v pohode – vtedy vznikol názov Nightlines. Potom som založil kapelu Mesial, s ktorou sa nám podarilo vydať EP. To zarezonovalo aj v Rádiu FM, kde vyhralo rebríček Osmička, skladby zazneli tiež v anglickom rádiu ALLFM a odohrali sme s ním pár fajn koncertov.“

Zaujímavosťou je, že sa Dominik pohybuje aj vo svete klasickej hudby, ktorú študuje na VŠMU a kde sa mu podarilo odpremiérovať niekoľko vlastných skladieb, vyhrať ocenenie v medzinárodnej skladateľskej súťaži Generace. Prispel skladbou na album uznávaného slovenského huslistu Milana Paľu. Hudobne sa podieľal aj na niekoľkých filmových projektoch.

Tracklist albumu Protisvit

  1. Prečo, prečo?
  2. Cesta
  3. Čas
  4. Dievča
  5. Anima
  6. Osvietenie
  7. Tieň
  8. Supernova
  9. Madrid

Zdroj: TS