Nielen ľudia sa boja tmy. Aj tma sa môže báť, spieva Richard Ďurana v novom singli Tma.

Dnes vychádza nový singel s názvom Tma, sólový autorský počin Richarda Ďuranu, ktorého poznáme aj ako skladateľa a kapelníka skupiny Space Recorder.

 „Pesnička je niečo ako podpora a pocta tme. V dnešnej dobe je to skôr tma, kto sa strachuje o svoj priestor a existenciu, a to nielen kvôli prírodným fenoménom spomínaným v pesničke. Ľudia sú proti tme vyzbrojení nástrojmi, o akých sa našim predkom ani nesnívalo. Tma to má dnes podstatne zložitejšie ako v minulosti,“ približuje autor.

Gitarové sólo do pesničky nahral známy gitarista, pedagóg a teoretik Miroslav Zahradník. „Richard ma oslovil s prosbou o krátke sólo, ktoré by melódiou aj zvukom rezalo do živého. Tak, aby sedelo do pesničky, v ktorej sa striedajú napäté časti s uvoľnenými. Veľkou devízou technického pokroku je spolupracovať na diaľku bez toho, aby si hudobníci čo i len zavolali. Nahral som gitaru doma a poslal ju Richardovi cez cloudovú službu,“ napísal nám Miroslav Zahradník.

„Je to prvý singel z troch, ktoré postupne zverejním v priebehu nasledujúcich týždňov. Každý je zvukovo aj textovo úplne iný a veľmi sa teším, že môžem takouto formou ventilovať tvorivý pretlak,“ hovorí Richard Ďurana.

O mix a mastering singlu Tma sa postaral skúsený zvukový inžinier a producent Erik Horák zo štúdia Lososound.

Singel sa v týchto dňoch postupne objavuje na všetkých streamovacích platformách.

Zdroj: Richard Ďurana