Never Sol vydává nový klip se sborem Elpida ke společné skladbě NUR!

U příležitosti letošního ročníku mezigenerační přehlídky OLD´S COOL 2016 složila Sára Vondrášková aka Never Sol skladbu NUR, na které pracovala se sborem seniorek Elpida. Sboristky, které v minulosti vystupovaly například se skupinou Please The Trees, Jiřím Suchým, Pavlem Bobkem či Janem Burianem, se objeví také v novém klipu NUR. Ten vznikl v režií Štěpána FOK Vodrážky a vychází ve čtvrtek 8. září. Společný koncert Never Sol a sboru Elpida si nenechte ujít 24. září v rámci mezigenerační přehlídky OLD’S COOL 2016 ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze a 1. října ve fóru pro architekturu a média Praha v Brně. 

Zpěvačka a klavíristka Sára Vondrášková, vystupující pod pseudonymem Never Sol, vydala s producentem J.P. Muchowem u vydavatelství Supraphon své debutové album „Under Quiet“, za které byla nominována na cenu České hudební akademie Anděl a zahájila spolupráci s prestižním německým labelem Denovali. V roce 2015 se setkala se sborem Elpida a začala uvažovat o společném vystoupení. Pro sbor složila novou skladbu NUR, která vychází v celosvětové premiéře 8. září a je ke stažení zdarma na Supraphonline.cz. „Píseň i klip je o zlomovém bodu v životě člověka, v rámci kterého si uvědomí, kdo je, a je nucen se srovnat sám se sebou. O smíření a sebepřijetí, které je důležitým tématem pro každého člověka napříč generacemi. Na práci se sborem Elpida je pro mě nesmírně silné a důležité to, jak je ze všech sboristek cítit velká vášeň, nadšení, a hlavně životní elán a hravost,“ dodává ke spolupráci Sára Vondrášková. Společné vystoupení Never Sol a sboru Elpida si nenechte ujít 24. září během módní přehlídky a koncertu SLOW UP ve Veletržním paláci a 1. října v Brně v rámci mezigenerační přehlídky OLD’S COOL 2016.

never-sol-michaela-karaskova-2

Pěvecký sbor Elpida tvoří 25 dam ve věku od šedesáti do osmdesáti let a pod vedením sbormistryně Zuzany Seibertové pravidelně zkoušejí koncertní repertoár. Často je můžeme vídat ve spojení s kapelou Please the Trees, ale doprovázely již řadu slavných interpretů, jako například Pavla Bobka, Jiřího Suchého nebo Jana Buriana. Kromě toho vystupovaly na velkých hudebních festivalech jako Colours of Ostrava, Rock for People, nebo United Islands.

r1-16-2

Již čtvrtá mezigenerační přehlídka OLD’S COOL, kterou pořádá obecně prospěšná společnost Elpida, proběhne letos v termínu od 15. září do 6. října v Praze, Brně a Olomouci. Opět představí inspirativní osobnosti, vzory i velké životní příběhy a neotřelé mezigenerační spolupráce. Můžete se těšit na atraktivní program, který vzešel z neobvyklého propojení generací a prezentace stáří v nečekaných souvislostech. Celý letošní ročník festivalu provází téma recyklace a upcyklace a jeho hlavní část nazvaná SLOW UP se věnuje fenoménu pomalé módy. Kromě módních přehlídek, diskuzí, workshopů a koncertů se můžete těšit i na výstavy a divadelní představení.

Skladbu NUR najdete zdarma ke stažení na Supraphonline.cz.

www.neversol.cz
www.soundcloud.com/neversol
https://twitter.com/never_sol
https://www.instagram.com/never_sol/
r1-15-2

Program OLD’S COOL 2016 (Praha)
30.8. – 28.9.2016 Náplavka Rašínovo nábřeží
Bet Orten & Veronika Ruppert: Slow Up – výstava fotografií

15.9. – 29.10. 2016 Národní knihovna Klementinum, Praha
Knihy se těžko vystavují: Zdenek Seydl – výstava
Vernisáž proběhne 14.9. od 18 hodin.

21.9. 2016, Národní galerie v Praze, Veletržní palác
Generation What X OLD’s COOL – mezigenerační střet

22.9. 2016, Centrum Elpida, Praha
Den otevřených dveří – S-Talks, beseda s Jarmilou Kratochvílovou, ukázkové kurzy

24.9. 2016, Národní galerie v Praze – Veletržní palác, Cafe Jedna
Slow Up – workshop, přehlídka a koncert Never Sol & Elpida
11:00 – zahájení, představení jednotlivých designérů, vlastní prezentace designérů face to face
11:30 – 18:00 workshop v Cafe Jedna pod vedením designérů
14:00 – komentovaná prohlídka ateliéru Zbyňka Sekala
16:30 – komentovaná prohlídka na téma recyklace ve výtvarném umění na příkladu děl českých umělců ze sbírek Veletržní palác – Národní galerie
19:30 – módní přehlídka
20:00 – koncert Never Sol & sboru Elpida

25.9. 2016, Florenc, Praha
Dáme si do bytu – veřejná nábytková dílna, storytelling, divadlo, beseda
 
Na workshopy a komentované prohlídky se, prosím, registrujte na e-mailu info@elpida.cz. Vstupné na všechny je akce zdarma.

Kompletní program festivalu najdete na www.elpida.cz/oldscool/

Pořadatelem festivalu OLD’S COOL 2016 je obecně prospěšná společnost Elpida, jejímž cílem je především aktivovat, vzdělávat a bavit seniory, ale také propojovat generace a pohnout veřejným míněním ve prospěch stáří.

Zdroj: SUPRAPHON a. s.