Never Sol má nový klip a vydáva Under Quiet celosvetovo ako LP a špeciálnu edíciu CD!

Jedna z nějvětších nadějí tuzemské hudební scény Never Sol udělala další významný krok k tomu, aby se se svou tvorbou prosadila i mimo ČR – na konci května vydal na základě exkluzivní licence Supraphonu na CD a LP loňský debut Under Quiet v celosvětové distribuci německý label Denovali Records!

Celosvětové vydání debutu provází navíc také zbrusu nový klip ke skladbě Run With The Wolves, na který se můžete podívat zde: https://y2u.be/sy68XCWxEu8.

„Je to pro mě velká pocta. Asi by mě nikdy nenapadlo, že se něco takového povede a ještě k tomu vlastně náhodou. Hráli jsme s Floexem loni v září na Denovali Swingfestu, který pořádá právě Denovali, a po koncertě jsme se nějak dostali k tomu, že mám ještě svůj projekt. Zajímalo je, jakou hudbu dělám, tak jsem tam nechala album Under Quiet, které tenkrát bylo asi týden čerstvě po vydání. Denovali se libílo a zahájili jsme spolupráci,“ říká k vydání debutu u Denovali Records Never Sol, která si v ČR za album Under Quiet vysloužila mj. nominaci na Cenu české hudební kritiky Apollo 2013, 4. příčku v žebříčku nejlepších českých roku 2013 dle redakce Musicserver.cz a dvě nominace na Ceny Anděl, kde se během předávání cen představila také naživo s písní Lay Down z filmu Ve stínu (záznam zde: https://y2u.be/gt1nO09E79I).

https://www.youtube.com/watch?v=gt1nO09E79I

„Album vychází s dvěma bonusovými tracky – akustickou verzí Hands a remixem Places od Romana Přikryla z Fiordmoss. Všechny tracky jsou nově zmasterované a deska má novou grafiku,“ dodává Never Sol k podobě celosvětového vydání Under Quiet.

Jak již bylo uvedeno výše, celosvětové vydání Under Quiet doprovází také nový klip. Ten vznikl v režii Štěpána „Fok“ Vodrážky na jeden záběr a Never Sol ke spolupráci dodává: „Se Štěpánem jsme dlouho vymýšleli, kde klip natočit. Chtěla jsem něco minimalistického, neokázalého. Po mnoha verzích jsme skončili u krásného skleníku ve Valeči. Skleník i prostory a zahrady kolem něj nás inspirovali základní myšlenku ještě trochu rozvést. Celý tým kolem natáčení fungoval perfektně a Štěpán se toho zhostil skvěle.“

Z dalších novinek okolo Never Sol pak nemůžeme zapomenout na speciální novou skladbu Time Walk With Me, kterou hudebnice vytvořila pouze ze samplů vlastního hlasu a jeho fragmentů pro společnost Preciosa (poslechněte si ji zde: https://soundcloud.com/neversol/timewalkwithme) a samozřejmě také na živé hraní.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/146248248″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“100″ iframe=“true“ /]

To bude aktuálně především festivalové. Vidět Never Sol naživo můžete například už 20. 6. na pražských United Islands, 21. 6. na Valašském Špalíčku, ale třeba také 11. 7. na slovenské Pohodě a 19. 7. na festivalu Colours of Ostrava.

„Z hraní na těchto festivalech mám obrovskou radost. Každý z nich je ve svém smyslu jedinečnou událostí v místě, kde probíhá. Být tohoto součástí je splněným snem,“ komentuje to Never Sol, která na podzim letošního roku plánuje také koncerty v zahraničí, když se mimo jiné po roce opět vrátí na Denovali Swingfest, který proběhne od 2. do 5. 10. v německém Essenu.

www.neversol.cz
www.supraphonline.cz
www.supraphon.cz
www.denovali.com

Zdroj:  SUPRAPHON a. s.