Never Sol má dve nominácie na Ceny Anděl.

Never Sol se po nominaci na Cenu české hudební kritiky Apollo 2013 a 4. místě v žebříčku nejlepších domácíh alb 2013 dle Musicserver.cz může nově pochlubit také dvěma nominacemi na Ceny Anděl.

Ty si zpěvačka, klavíristka a skladatelka vysloužila za loňský debut Under Quiet, který ji vynesl mezi tři nejlepší v kategoriích Objev roku a Zpěvačka roku. Ještě než se 14. 5. v Hudebním divadle Karlín rozhodne o tom, zda nějakou z nominací Never Sol promění, vyráží na společné jarní tour s dokonce třikrát nominovanovanými, loni rovněž debutujícími ILLE. První koncert proběhne už tento pátek 28. 3. v Dobříši.

Never_Sol_foto_Vendula_Knopova_mail

„Udělalo mi to obrovskou radost, je hezké, když někdo ocení práci, kterou člověk dělá tak, jak si myslí, že je to správně a pak se setká s přijetím, o kterém předtím neuvažoval,“ říká k nominacím Never Sol, občanským jménem Sára Vondrášková.

Zmiňované nominace a chvála obecně však pro Never Sol nejsou důvodem k usnutí na vavřínech. Ba naopak – když se podíváme na její aktuální i plánované aktivity, je zřejmé, že se jedna z největších nadějí tuzemské hudební scény snaží posouvat stále dál.

V únoru se v Bratislavě zúčastnila česko-slovenského vydání prestižní Red Bull Music Academy, kde mimo jiné vznikl společný track se slovenskými talenty Ink Midget, Pjoni a Biomat, který si můžete poslechnou zde. „Jelikož RBMA znám a vím, že je to jedna z nejlepších věcí, kterou může muzikant absolvovat, neváhala jsem s účastí ani chvíli. A bylo to skvělé! Sešlo se tam 15 opravdu výborných producentů a muzikantů, s kterými jsme v průběhu dní pracovali na písničkách. Ze spolupráce s Ink Midget, Pjonim a Biomatem, mám obrovskou radost,“ komentuje to Never Sol.

Další aktualitou je již v úvodu zmiňované jarní turné s ILLE, v jehož rámci představí svou tvorbu v celkem osmi městech včetně Prahy (10. 4.), Brna (17. 4.) nebo Ostravy (18. 4.). Při té příležitosti vytvořily obě hudebnice společnou píseň a videoupoutávku, která by prý mohla zaznít i na koncertech, na nichž budou jak Never Sol, tak ILLE primárně sázet na materiál z loni vydaných debutů Under Quiet, resp. Ve tvý skříni.

Never Sol, archiv Sáry Vondráškové_Mail

Po turné s ILLE se Never Sol kromě průběžného skládání nových písní pomalu začne chystat na hraní na letních festivalech, což – jak sama podotýká – pro ni bude novinka. Na podzim 2014 se pak talentovaná hudebnice vydá koncertovat mimo ČR, aby podpořila zahraniční vydání Under Quiet u německého labelu Denovali Records.

Termíny společného turné ILLE a Never Sol
28. 3., Dobříš – KS Dobříš
4. 4., Děčín – Le Noir
5. 4., Ústí nad Labem – Mumie
10. 4., Praha – Palác Akropolis
16. 4., Olomouc – Jazz Tibet
17. 4., Brno – Kabinet Múz
18. 4., Ostrava – Cooltour
19. 4., Uherské Hradiště – Kino Mír

www.neversol.cz
www.supraphonline.cz
www.supraphon.cz

Zdroj: SUPRAPHON a. s.