Never Give Up! – Spojenie elektronickej  a rockovej hudby funguje.

Hudobný producent a DJ Michael Szatmary vydáva novú skladbu Never Give Up! K spolupráci si pozval mladú talentovanú speváčku Katie a jedného z najlepších slovenských rockových gitaristov Jimiho Cimbalu.

„Muziku skladám už dlhšie, no takmer vždy sa držim elektronického a tanečného štýlu. Mám rád klubovú scénu, najmä tú britskú. Už v minulosti som oslovil rôznych spevákov, či muzikantov z iných žánrov k spolupráci, “ hovorí Michael, ktorý na pódiách stáva aj ako stand up komik.

Never Give Up! má podklad podobný starším piesňam Depeche Mode z albumu Violator. Má však moderné zvuky, ženský spev a najmä gitarové rify Jimiho Cimbalu. „Nebojím sa výziev a baví ma skúšať zaplávať si v iných vodách. Aj keď vždy budem dušou metalista a rocker, myslím, že nám to spolu ladilo,“ vysvetľuje Jimi, gitarista, ktorého si zrejme mnohí pamätajú aj ako hudobníka zo živých šou súťaže Superstar. Má však aj vlastnú kapelu Metropolis a spolupracuje s mnohými muzikantmi.

DJ-Michael-Szatmary

Spev si zobrala pod patronát Katka Raková, ktorá vystupuje pod menom Katie. Má výrazný hlas s nezameniteľnou farbou. V Never Give up je aj autorkou textu.

Nahrávalo sa v Seredi v štúdiu Randal Factory koncom októbra. Finálny mastering zodpovedá najvyšším parametrom kvality. „Išlo to veľmi rýchlo, Katka je intonačne dokonalá, Michael dodal veci na kľúči, jediné, čo bolo treba nahrať gitarové sóla a postarať sa o mastering,“, pochvaľuje si prácu na skladbe Jimi Cimbala.

K piesni vznikol aj oficiálny videoklip, ktorý produkoval autor skladby Michael Szatmary. „Mali sme nedávno v Bratislave vypredaný koncert, kde sme sa všetci stretli na pódiu, bola tam skvelá atmosféra, takže som vlastne len poskladal obrázky do vizuálnej mozaiky“, hovorí Szatmary.

Never Give Up! je ukážkou toho, že spojenie synthipopu a rocku môže fungovať. Výsledkom je skladba s výraznou a ľahko zapamätateľnou melódiou, výborným textom, tanečným základom a gitarou. Skladba je iná, ako vznikajú na Slovensku. A to je dobre.

Michael Szatmary – Rodený Bratislavčan, muziku tvorí od 14tich rokov, keď mu otec kúpil prvý syntezátor. Prešiel mnohými fázami tvorby, od tvrdej elektroniky, až po klasický house music. Je autorom mnohých remixov ale komponuje aj pre iných interpretov, reklamy. Zložil hudbu aj do divadelných predstavení. Dlhé roky pôsobil aj ako DJ. Legendárne kapely Erasure a Camouflage si ho vybrali za support na ich koncertoch v Bratislave a Prahe. Nemeckí Camouflage dokonca dvakrát.

Jimi Cimbala – Na gitare už ako malý cvičil niekoľko hodín denne. Prvé vystúpenie mal už ako 6-ročný. V trinástich založil svoju prvú kapelu Zimnica. Hrával so speváčkou Dagmar Rostandt, neskôr bol členom skupiny P.S. V tom čase založil s bratom Radom kapelu Metropolis. Zviditeľnil sa vďaka hraniu v sprievodnej kapele v tretej sérii Slovensko hľadá Superstar.  Je majiteľom možno najväčšej zbierky gitár na Slovensku. Jedna z nich je natretá vlastnou krvou, ktorú primiešal do laku.

Katie – Vlastným menom Katarína Raková, pochádza z Ivanky pri Dunaji. Pracuje ako marketingová manažérka. Jej vášňou je ale spev. Často to pódiách využíva svoju malú hračku – looper, teda nástroj, ktorý dokáže nahrať zvuky naživo a vytvoriť celú harmóniu piesne. Katie skladá vlastne piesne, píše si aj texty. Čoskoro by jej mal vyjsť debutový album.

Zdroj: Randal Group production