Nepodstatné veci treba vypustiť, tvrdí Laky Deff v novinke Nevidím dôvod.

Skladba Nevidím dôvod vznikla v spolupráci Laky Deff ft. Tomáš Jedno a produkcii Hoodiniho. Po hudobnej stránke naznačuje, že album, ktorý Laky Deff pripravuje začiatkom budúceho roka, bude obsahovať rôzne skladby, či už z pohľadu lyrického obsahu, ale aj z toho hudobného.

„Súhrn rôznych udalostí v mojom živote ma presvedčili, že spôsob myslenia, ktorý som mal, ma brzdil a staval mi do života rôzne prekážky. Zmenil som ho, a to mi prináša pozitívnu spätnú väzbu a otvára nové možnosti,” prezradil Laky Deff. Ten si vo svojom živote prešiel viacerými skúsenosťami, ktoré nie vždy boli príjemné a na ceste k hudbe vykonával rôzne profesie (napr. čašník), no v súčasnosti je už hudba jeho hlavnou pracovnou náplňou. „Som rád, že je okolo mňa tím ľudí, ktorí mi pomáhajú zdvihnúť aj profesionálnu úroveň, a aj vďaka nim bude album nahratý do konca roka 2018,” povedal rapper.

Videoklip ku skladbe pripravil režisér Marek Korytnak, ktorý stál pred neľahkou, no stále častejšou úlohou režisérov – natočiť plnohodnotný videoklip za nízke náklady. V takýchto prípadoch väčšinou prichádza voľba na tzv. jednozáberový (one-take) videoklip, ktorý je náročnejší na prípravu, no postprodukcia býva väčšinou rýchlejšia a jednoduchšia. “Jednozáberovka” bola aj voľba v prípade skladby Nevidím dôvod, ale napokon sa Marek Korytnak rozhodol využiť tri lokácie v Petržalke a vytvoril vizuálne zaujímavý pohľad na žitie v uliciach najväčšieho sídliska na Slovensku. Jednou z lokácií bola aj predajňa potravín, v ktorej nakrúcali časť videoklipu. „Nakrúcanie bolo v tomto prípade naozaj s rizikom straty zamestnania, ale verím, že šéf situáciu pochopí a videoklip sa mu bude páčiť,” povedal Laky Deff

„Laky, ktorého som predtým poznal len videnia, ma oslovil, či by som mu nahral spoluprácu, že má beat od Hoodiniho, ktorý by ma mohol osloviť. Dali sme stretko, na ktorom mi pustil prvý nástrel zo štúdia a mal pravdu. Presvedčil ma však až refrén, ktorý celkom vystihuje môj pohľad na život. No a výsledok už musia zhodnotiť ľudia,“ povedal o spolupráci Tomáš Jedno„Táto vec vznikla na základe momentálneho pocitu, kedy som sa začal tešiť z vecí, ktoré ma napĺňajú v živote a rozhodol som sa zmeniť vzorec svojho myslenia. Vyjadriť pozitívny postoj k tomu, čo žijem. Tomáš Jedno perfektne obohatil track a Hoodiniho kreativita v hudbe nemá hraníc. Prechod do reggae je originálny a úplne ma dostal,“ dodal Laky Deff.

Zdroj: TS