Nemecko-africký reggae spevák U-Cee v Subclube!

Po špeciálnom marcovom vydaní Mighty Vibez bude aprílové pokračovanie opäť výnimočné. V sobotu 7.apríla do Subclubu zavíta nemecký spevák U-Cee spolu s francúzskym selektorom a producentom Damalistikom z Roots Survival Sound. Okrem nich nebudú chýbať tradiční rezidenti I-Man z Roots&Culture a Reverend a Ras D z Jah Division Gangu spolu s Zet.U.Zet.A.

U-Cee pochádza z bavorského Regensburgu, no jeho korene siahajú do severnej Afriky. Jeho jedinečný hudobný talent odštartoval hudobnú kariéru, keď mal 12 rokov. V 15-tich podpísal prvú zmluvu s Virgin Records spolu s jeho kapelou Funk Soul Crew. Od roku 2003 vystupoval s nemeckým soudom Mortal Kombat. O rok neskôr sa pridal ku kapele King Banana. V roku 2009 sa kapela premenovala na U-Cee and The Royal Family. Spolu odohrali vyše 350 koncertov po celej Európe a nechýbali ani na slovenskom reggae festivale Uprising v roku 2010.

Súčasne bol od roku 2007 na cestách so Soulid Kollective, zoskupením spájajúcim rôzne štýly ako reggae, hip-hop, funk a soul. Na svojom konte má tiež dlhodobú spoluprácu s u nás dobre známou kapelou United Flavour či slovenskými A.M.O., ktorým hosťoval v treku „Someone Else“ na ich ostatnom albume Positive.

Začiatkom roku 2010 vydal svoj prvý singel „No ifs no maybe“. Na Mighty Vibez určite zaznejú aj nové treky z jeho pripravovaného albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v apríli.

https://www.u-cee.com
https://www.facebook.com/ucee.soleman

Damalistik pôvodom z francúzkeho Toulouse sa na scéne obajvuje v roku 1998. O štyri roky neskôr zakladá Roots Survival sound.  Odvtedy spolupracoval s mnohými spevákmi a MCs ako napríklad Konshens Big Famili, King Kalabash a Baron Black z Martiniku, Lutan Fyah, Deadly Hunta, I-Octane, A.M.O., Daddy Freddy, Bongo Chilli, YT, Puppa Condor atd.

Ako producent vydal pomerne úspešné riddimy Ras In (Carmen, El Condorsito, Bongo Chilli, Turbulence, Norisman, ) a v júni 2010 Protection (Konshens, Lutan Fyah, Polyfamous, Gyptian, YT, Mr Williams, Deadly Hunta, …)

Mighty Vibez / Subclub / 7.apríl / sobota / open 21:00.
Entry 4€, po koncerte 2€.
https://www.facebook.com/#!/events/368755889813914/

Mighty

Zdroj: Subclub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET