NECKBREAK feat. KRINJAH: tribute to X2UM!

Trinásta edícia ragga – jungle – dnb špeciálu NECKBREAK sa ponesie v spomienkovom duchu na jedného z dj-ov, ktorý formoval slovenskú dnb a jungle scénu. X2UM – dj, producent a hlavne skvelý človek, mal byť hosťom na NECKBREAK edícii s kanadským dj-om a legendou KRINJAH-om. Bohužiaľ Tomáš nás náhle opustil a vrtí platne v dj-skom nebi. NECKBREAK bude venovaný práve jeho pamiatke, tvorbe, životu a hudobnému odkazu.

KRINJAH (Hand Grenade sound – USA/CAN)

DJ a producent, jedna z najvýraznejších postáv dnb a ragga jungle scény. Spolupracoval so všetkými zásadnými dj-mi a lejblami na opačnej strane Atlantiku. General Malice, Soundmurderer, Capital J, B Boy-3000 či DJ K alebo Hand Grenade, Chopstick, Nitrous Oxide/N2O, Big Cat alebo Rewind – to sú producenti a značky, ktorým vďačíme za zvuk a tvár súčasnej jungle scény. Práve X2UM prvý krát pozval Krinjah-a na Slovensko (info pre pamätníkov: do klubu CCX v Nových Zámkoch, 21.4.2006).

Ďalšími hosťami sú chalani z pražskej úderky Roots´n´Future – MAD4CE a TELKA. Táto crew má na svedomí pravidelnú párty Jungllist Call, vo vychýrenom klube CROSS. Z Prahy prídu zahrať aj DADA (Gardenzitty Elders) a ABASSTA (R2D2). Samozrejme nemôžu chýbať domáci hostitelia STROHO (Neckbreak) a STANLEY (Selector.sk).

X2UM

Od počiatku ho zlákali old schol jungle bíty a zvuk liquid funk-u. Jeho sety boli význačné pestrosťou a vycibrenou technikou. Tí, ktorí ho poznali, pamätajú jeho hodinový set namixovaný zo štyridsať jeden (41) trackov. Bol členom crew 300hrmených spolu s DJs: INSO, TASUN a B-COMPLEX. Pochádzal z okolia Nových Zámkov, kde pravidelne organizoval párty v dnes už neexistujúcom klube CCX. 300H crew a ich párty supportli rôzni domáci ale i významní zahraniční DJs: DieselBoy, Aphrodite, Bad Company, Kasra, Krinjah, Rcola, SKC, Fresh, Spor, SubFocus, Nu:Tone, TeeBee, Chris.SU, Chong X, Lixx a mnohí ďalší.

Staršia tlačová spáva a rozhovor s Tomášom k príležitosti 25. BEATZ v Trnave:
https://www.drom.sk/tlacove-spravy/beatz-25-rozhovor-s-dj-x2um

Dj Lixx v rámci relácie SIGNALL_FM pustil spomienkový set od X2UMa z roku 2006:
https://radiofm.sk/novinky/signallfm/825-signall-fm-zaznam-vysielania-tracklist-05-08-2012

NECKBREAK feat. KRINJAH: tribute to X2UM!
18.8.2012 — SUBCLUB — BA —
FB event: https://www.facebook.com/#!/events/405553372834919/

Zdroj: Subclub