Navrhnite osobnosti, organizácie a aktivity na ocenenie Roma Spirit 2023!

Nominačná kampaň jubilejného 15. ročníka Roma Spirit ide do finále. Na zaslanie prihlášky na ocenenie zostávajú posledné dni!

Nominovať výnimočných ľudí a aktivity, ktoré sa podieľajú na zlepšení situácie Rómov na Slovensku, je možné vyplnením online prihlášky už len do 3. septembra!

„Je fantastické, že vďaka prihláškam, ktoré ľudia do ocenenie zasielajú, sa máme možnosť dozvedieť o skvelých osobnostiach, projektoch a aktivitách zo všetkých kútov Slovenska!,“ uviedla Magdaléna Rothová, riaditeľka ACEC a producentka Roma Spirit. „Čítať prihlášky a oceňovať každý rok inšpiratívne príklady ma napĺňa optimizmom a dúfam, že tomu nebude inak ani v aktuálnom ročníku!“ dodala.

Kto bude medzi 21 finalistami jubilejného 15. ročníka ročníka oceňovania rozhodne Prípravný výbor Roma Spirit, ktorý bude najsilnejšie príbehy a nominácie vyberať zo všetkých zaslaných prihlášok. O laureátoch ocenia v kategóriách Mimovládna organizácia, Spoločnosť a zamestnávateľ, Obec a mesto, Osobnosť, Média, Kultúra a Čin roka nakoniec rozhodne medzinárodná Odborná porota a Porota čin roka.

Slávnostný galavečer Roma Spirit 2023 sa bude konať v Národnom divadle Košice a záznam zo slávnostného odovzdávania ocenení odvysiela RTVS 9. decembra, pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv.

Verím, že oceniť seba, či niekoho, koho prácu sledujeme, je pre nás inšpiratívna, či priam dôležitá, je vo svojej podstate nenáročný, no veľmi účinný spôsob ako rozvíjať seba i našu spoločnosť,“ uviedol Vincent Štofaník, programový riaditeľ RTVS.

Vyhlasovateľmi 15. ročníka Roma Spirit sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity (ÚSVRK) a Rozhlas a televízia Slovenska. Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

Partnerom kategórie Mimovládna organizácia je Karpatská nadácia, kategórie Médiá Nadácia otvorenej spoločnosti a partnerom kategórie Kultúra je Štátna vedecká knižnica v Prešove.

Viac o Roma Spirit nájdete na:
www.romaspirit.sk
FB @slovensko.romaspirit
IG @slovensko.romaspirit
Youtube Roma Spirit

Zdroj: TS