Na turné Road To Abbey Road si Miro Žbirka „požičia“ bubeníka od Paula McCartneyho.

Na jediných veľkých koncertoch v roku 2016 v rámci turné Road to Abbey Road bude mať MIRO ŽBIRKA ďalšieho vzácneho hosťa. Po už avizovanej Marike Gombitovej, s ktoru si po rokoch zaspieva na jednom pódiu, bude na štyroch koncertoch (16.9. Praha, 18.9. Ostrava, 20.9. Bratislava a 22.9. Košice) hrať na bicie ďalší hviezdny host BLAIR CUNNINGHAM.

Tento významný svetový bubeník už “držal rytmus” hviezdam ako Paul Mc Cartney, The Pretenders, Mick Jagger, Tina Turner, Roxy Music, Sade, Alison Moyet, Ray Davis a mnohým dalším.  Jeho hranie s Paulo McCartneym a bubenícke sólo si môžete pozrieť na tu:

Miro Žbirka sa s ním zoznámil v Abbey Road počas nahrávania svojej historicky druhej skladby Love Shines v tomto svetoznámom londýnskom štúdiu.

Už sa na to veľmi teším! Vážne. Som naozaj rád, že sa podarilo získať tak silno pracovne vyťaženého bubeníka Blaira. Mal som už tú česť s ním byť v štúdiu, keď sme nahrávali a byť s ním na jednom pódiu bude skutočným zážitkom. Verím, že nielen pre mňa, ale aj pre všetkých, ktorý sa prídu na naše koncerty pozrieť,“ povedal o ďalšom hviezdnom hosťovi turné Miro Žbirka

meky1

Okrem Mariky Gombitovej a Blaira Cunninghama sa na veľkom pódiu so scénou, ktorá bude pripomínať jedinečnú atmosféru štúdia Abbey Road, predstavia aj ďalší hudobníci, ktorí spolu s Mirom Žbirkom v Londýne nahrávali jeho aktuálny album MIRO. Konečné obsadenie medzinárodnej skupiny, ktorá ho bude na koncertoch sprevádzať bude odhalené neskôr.  Prípravy na toto veľkolepé turné sú už v plnom prúde. Vstupenky na koncert sú už v predaji a veľmi intenzívne sa míňajú.

meky

Miro Žbirka sľubuje návštevníkom veľký zážitok: „Na tomto turné chcem divákom priblížiť moju hudobnú cestu, ktorá sa začala s gitarou na bratislavskej lavičke a postupne ma doviedla až do legendárneho štúdia Abbey Road. Bude to aj pre mňa veľký zážitok, na ktorý sa už teraz teším.“

Podrobnosti na o turné: www.roadtoabbeyroad.sk
Vstupenky na MIRO ŽBIRKA – ROAD TO ABBEY ROAD TOUR 2016: www.roadtoabbeyroad.sk

www.zbirka.cz
https://www.facebook.com/MiroZbirka

Zdroj: pro:messa