Na TOPFEST mieri najväčší austrálsky exportný artikel – kapela Hands Like Houses!

Na TOPFEST mieri ďalšia zahraničná kapela! Na 16-tom ročníku festivalu zahrá austrálska post-hardcore rocková kapela Hands Like Houses. Jeden z našich najlepších festivalov sa bude opäť konať na svojej domovskej scéne – v areáli na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom. Na 16-tom ročníku TOPFESTu zahrajú 28. až 29. júna Slash spoločne s Mylesom Kennedym a s The Conspirators a kapely Horkýže Slíže, Great Malarkey, Desmod, Zemětřesení, From Our Hands Lukáš Adamec, Arzén, Doctor P.P. či The Circus Brothers.

Je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť! To platí pre austrálskych hudobníkov Hands Like Houses, ktorí sú ďalším zahraničným účinkujúcim na tohtoročnom festivale TOPFEST.

 O divákoch na vašom festivale sme počuli úžasné veci. Sme naozaj nadšení, že tam môžeme hrať! Keď sme na turné, vždy sa pred predstavením zahrejeme. Nosíme si so sebou prenosný reproduktor, aby sa ubezpečili, že naše melódie dobre znejú. Bubeník cvičí na bubny a gitaristi si zahrievajú prsty a rôznymi stupnicami a cvičeniami obratnosti. Trenton, náš spevák má špeciálny vokál, ktorým vie vykúzliť najdivokejšie zvuky,“ konštatuje gitarista Alex Pearson. 

Fajnšmekrami obľúbená partička odohrá aj kúsky z ich zatiaľ posledného albumu „Anon“. Ten nahrávali v štúdiu Steakhouse Studios v Hollywoode s producentom Colinom Brittainom. Hands Like Houses vystúpia na TOPFESTe v zostave Trenton Woodley – spev, Alexander Pearson – gitara, Matt Cooper – gitara, Joel Tyrrell – basová gitara a Matt Parkitny – bicie nástroje.

„Naše vystúpenia stále zdokonaľujeme a na javisku vieme rozpútať šialenstvo. Do Európy a na Slovensko sa dostaneme zriedka a preto sa festivalu nevieme dočkať. Milujeme živé vystúpenia, majú pre nás osobitné čaro, na vlastnej koži zistíte, koľko ľudí si vychutnáva vašu hudbu a ako hlasno ju spolu spievajú,“ teší sa gitarista Alex Pearson. 

Hands Like Houses vznikli v roku 2008 v austrálskej Canberre a dnes sú dôležitým vývozným artiklom Austrálie. Na konte majú štyri albumy, státisíce predaných nosičov a milióny stiahnutí ich hudby. Na jednom pódiu si zahrali s kapelami ako Bring Me The Horizon, Red Hot Chili Peppers, Deftones, Alice Cooper a Disturbed. Kapela sa nedávno upísala najslávnejšiemu vydavateľstvu v Kalifornii s názvom Hopeless Records, kde figurujú aj napríklad Sum 41, All Time Low či Thrice. Hands Like Houses vystúpili na Download festivale a dokonca sa niekoľkokrát zúčastnili na najväčšej americkej Vans Warped Tour, kde si zahrali so skupinami Pierce the Veil, Sleeping with Sirens a A Day to Remember.

Na 16-tom ročníku festivalu vystúpi aj legendárny gitarista Slash spoločne so spevákom Mylesom Kennedym a sprievodnou skupinou The Conspirators, kapely Dezz Nuts, Great Malarkey, Horkýže Slíže, Desmod, Zemětřesení, Walda Gang, From Our Hands, Doctor P.P. či The Circus Brothers, Arzén, Lukáš Adamec, Funny Faces, Ramchat a ďalší. Príďte zažiť dokonalú festivalovú atmosféru na TOPFEST 28. až 29. júna 2019 na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom, okrem koncertov na vás čakajú aj skvelé atrakcie. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.sk na https://www.ticketportal.sk/Event/TOPFEST_2019 Permanentku na festival si môžete kúpiť za 40 eur. Všetky informácie sú dostupné na www.topfest.sk a na https://www.facebook.com/search/top/?q=topfest

Zdroj: NK Factory