Na Slovensko prichádza prvá dáma folku Pavlína Jíšová!

V rámci marcovej Pálenčáreň Tour sa predstaví osobnosť českej folkovej scény Pavlína Jíšová, ktorej hlas znie na viac ako šesťdesiatich albumoch. Počas piatich slovenských koncertov ju budú na pódiu doprevádzať jej hudobní priatelia – pesničkárka Petra Šany Šanclová a hráč na dobro Peter Szabados.


„Peter je skvelý inštrumentalista s originálnymi nápadmi. Vyskúšali sme si spoločné hranie už v minulosti a Peter je schopný zastúpiť celú kapelu,“ dodáva so smiechom Pavlína Jíšová. „Šany je skvelá speváčka, multiinštrumentalistka a autorka piesní. Ako jediná žena doprevádzala trio pánov Redl – Samson – Janoušek,“ predstavuje svojich priateľov Jíšová.

Pálenčáreň Tour sa aj počas marca zastaví v piatich slovenských mestách, 6.3. v Bratislave, 7.3. v Handlovej, 8.3. v Brezne, 9.3. v Košiciach a po záverečnom koncerte 10.3. v Gelnici sa uskutoční jam session na Pálenčárni.


„So Šany chceme slovenské publikum trochu preskúmať. Nápad vznikol pri našom spoločnom stretnutí s Petrom Szabodasom, on je guru celej akcie. Je schopný naše recitály tiež na zvučiť a ešte s nami hrať. Verím, že nás po Slovensku aj trochu povozí,“ teší sa na turné Pavlína Jíšová.

Pavlína Jišová

Pavlína Jíšová sa hudbe venuje celý život. Výraznou juhočeskou osobnosťou sa stala predovšetkm ako speváčka folkovej hudby a píbuzných žánrov. Jej hlas sa nachádza na viac ako šesťdesiatich albumoch. Svoje pesničky, texty a hudbu predstavuje najmä vo svojej kapele Pavlína Jíšová a přátelé, v ktorej sa doprevádza aj na gitare..

Vyštudovala češtinu a hudobnú výchovu na Pedagogickej Fakulte v Českých Budìjoviciach a už počas štúdií si vďaka svojmu nezameniteľnému hlasu získala pevné miesto na hudobnej scéne. V súčasnosti sa okrem aktívneho koncertovania venuje prezentácii hudby v Českom rozhlase v Českých Budìjoviciach v pravidelnej relácii Folková jíška Pavlíny Jíšové, ktorú pripravuje ako scenáristka a moderátorka.

viac na www.bluegrasscountry.sk

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér Pálenčárne
Publikoval: Redakcia GREGI.NET