Na premiére hororu SPIKNUTIE sa zišlo vyše 800 ľudí!

Mystreriózna dráma SPIKNUTIE mala skutočne veľkolepú premiéru. Do Cinema City v bratislavskom centre Eurovea si prišlo slovenský nezávislý film pozrieť 850 ľudí! Tvorcovia a hlavní hrdinovia napínavého príbehu sa dokonca dočkali standing ovations!

Spiknutie

Až tri kinosály zaplnili diváci na premiére mysteriózneho filmu SPIKNUTIE. Na pódiu jednej z nich prišli filmové dielo predstaviť obaja režiséri Gabriel Hoštaj a Roman Lazar. Tí si k sebe postupne zavolali ostatných tvorcov a predstaviteľov hlavných postáv. Producent a jeden z režisérov Roman Lazar ďakoval svojmu kolegovi Gabrielovi Hoštajovi za náročnú spoluprácu. Slovami chvály a vďaky nešetril ani na hercov a na svoju manželku.

Spiknutie

„Vytvorili sme špecifické dielo, ktoré nie je určené masovému divákovi. Aj napriek mnohým problémom, ktoré sprevádzali výrobu, je prvý slovenský celovečerný horor na svete a nemusíme sa za neho hanbiť.“ Nadšene hovorí jeden z dvojice režisérov a producent Roman Lazar.

Spiknutie

Na premiére filmu sa stretli mnohé známe tváre slovenského showbiznisu. Slovenský horor si nenechali ujsť herec Peter Sklár s manželkou, herečky Mirka Partlová, Zuzana Vačková, Andrea Karnasová, spevák Thomas Puskailer s manželkou či skupina Cigánski diabli. Diváci odmenili film potleskom a tvorcovia sa dokonca dočkali standing ovations!

Spiknutie


„Bolo to výborné. Film vyzeral lepšie, ako na menších plochách, na ktorých sme ho predtým videli. Hlavne obraz bol veľmi ostrý…“ povedal Gabriel Hoštaj.

Spiknutie

„Sú to vynikajúce pocity! Mali sme standing ovations! Čo si môžu tvorcovia viac želať?“ dodal Roman Lazar. Mysteriózna dráma SPIKNUTIE je film založený na pomalom stupňovaní napätia, prekvapeniach a efektových záberoch. Dej filmu sa odohráva v súčasnosti a točí sa okolo záhadných vrážd, kúziel, sveta mágie a nadprirodzených javov. Hlavné postavy bravúrne stvárnili Zuzana Kocúriková, Dušan Cinkota, Marie Durnová a Michaela Drotárová, ktorá predviedla doslova hororový výkon.

Spiknutie


„Na filmovanie mám príjemné spomienky. S režisérmi sa mi pracovalo veľmi dobre, mala som pocit, že vedia, čo chcú! Nakrúcanie bolo naozaj akčné. Zažila som scény, pri ktorých ma mučia, bičujú, kde po mne chodia. Občas som si aj buchla hlavu o podlahu. Výsledný film sa mi páčil.“ s úsmevom spomína herečka Michaela Drotárová.

Spiknutie

Prvý slovenský horor sa nakrúcal 21 dní. Hlavným cieľom tvorcov hororu Spiknutie bolo natočiť žánrový film, ktorý bude prínosom v slovenskej kinematografii a zároveň zaujme nielen slovenského diváka.

Spiknutie

„Je to fantastický príbeh, v ktorom sa ukazuje, ako svet mágie a nadprirodzených javov zasiahne do reálneho života. Film o tom, ako sa normálny život zmení zrazu v niečo prekvapivé… Je to film o zmenách identity, dominantných ženách a dvoch spiknutiach…“ Nadšene hovorí režisér Gabriel Hoštaj. Zásadné pre efekt filmu boli naturalistické masky, ktoré vytvorila špičková slovenská maskérka a držiteľky ceny Emmy, Beatrix Dollingerová.

Spiknutie

„Spiknutie je možno takou revoltou proti oficiálnej slovenskej kinematografii. Dnes je veľmi ťažké za málo peňazí urobiť dobrý film. Dúfam, že sa nám to podarilo. Máme ambíciu preraziť s ním do sveta a ponúknuť ho ešte tento rok špecifickej skupine divákov v celej Európe…“ Neskrýva ambície Roman Lazar.

Zvýšiť atraktivitu filmu pomáha aj unikátny soundrack k filmu z dielne tímu Mariána Kachúta, ktorý naspievala speváčka Mária Čírová. Skladbu „Save you“ zložila spolu so Zolim Tóthom, s textom jej pomohol Thomas Puskailer a jeho manželka Abbie. Vo fáze postprodukcie boli kľúčové vizuálne a zvukové efekty z dielne špičkového bratislavského AVI studia a mimoriadne precízna a na slovenské pomery veľmi kvalitná zvuková postprodukcia v štúdiu OPONA.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Matt Rybanský
Publikoval: Redakcia GREGI.NET