Na Open Air Festivale zahrajú britskí ktoritelia štýlov Kava Kava!

Pokud z kořene pepřovníka opojného, známého také jako Kava Kava, umějí obyvatelé západního Pacifiku vyrábět  nápoj tišící bolest, nám v České republice postačí  počkat  si na  stejnojmennou formaci,  jejíž  hudba  navozuje  podobné účinky.

Kapela ze severoanglického Huddersfieldu rozhodně nepatří mezi žádné novopečené střelce – svůj osobitý space/funk/dance/groove koktejl míchá už přes dvě dekády. Původně virtuózní fusion sestava s odchodem jazzového bubeníka Chrise Sykese přitvrdila a časem zakotvila ve vodách současného elektronického funku notně okořeněného breakbeatovou energií. Pokusy o seznámení soulu, blues a rocku s klubovou taneční hudbou představují i dnes neodolatelnou výzvu. Kava Kava si s žánry pohazují ladně a lehce jak s žonglovacími balonky s pramalým zájmem o momentální módní záškuby.Právě proto jejich vibrující groovy nepodléhají korozi času.

Středobodem téhle party je frontman a jediný zakládající člen Pat Fulgoni. Vizáží trochu připomíná hardrockové vlasáče z post hippie éry, ale Patův hlas se přitom ozývá z nahrávek předního drumandbassového vydavatelství Hospital Records a o vokální part ho požádali třeba Zion Train, Gary Lucas nebo Jon Kennedy. Tvorbu kapely k dnešnímu datu zachycuje pět řadových alb a uslyšíme jí i v několika televizních seriálech (The Weeds, Dirt, John From Cincinnati a další) a počítačových hrách (Stoked, Tap Tap Revenge 3), ale Kava Kava je v první řadě skvělou koncertní kapelou, která si svou strhující show podmanila nejen Evropu, ale i USA, Čínu či Japonsko.

www.kavakavamusic.com
www.youtube.com/watch?v=k8tom004PFU

Mezi českými posilami OAF nechybějí Mandrage!

Mandrage jsou v současnosti rozhodně jednou z nejpopulárnějších kapel na české scéně. Připomínají, že punkový drive a popová přístupnost už dávno nejsou nesmiřitelnými světy.

Plzeňská čtveřice datuje svoje začátky až k roku 2001, ale k vážnějšímu posunu v kariéře kapely došlo až o tři roky později. Jejich chytlavý rock začal širší okruh posluchačů registrovat se skladbou „Hledá se žena“. Stihli dosud vydat pět alb a dvakrát vyhráli Hudební ceny Óčka v kategorii Rock. Novým impulsem pro Mandrage byl rok 2011, který jim přinesl Cenu Akademie populární hudby v kategorii Skupina roku. Loni absolvovali vyprodané turné a figurovali v nominacích na Českého slavíka. Letos na podzim chystají novou desku.

www.mandrage.cz
www.youtube.com/watch?v=u6cljH9cT6I

Zdroj: OAF