Na Objatie tónov pozývajú slovenské legendy, aj švédsky REDNEX.

Objatie tónov nie je len názov benefičného podujatia pripraveného pred deti s mentálnym postihnutím, na ktoré 27. januára 2019 pozývajú Občianske združenie Ostrov a Občianske združenie Milan Štefánik. Objatie tónov je synonymom atmosféry, aká bude bezpochyby vládnuť v Športovej hale v Leviciach aj na 9. ročníku. O skvelú zábavu a náladu sa postarajú REDNEX, MADUAR, AKUSTIKA a Pavol Hammel s kapelou PRÚDY. Celou akciou bude sprevádzať moderátor a zabávač Richard Vrablec. 

Objatie tónov je už neodmysliteľnou súčasťou kultúrno-spoločenského života v Leviciach a okolí. Športová hala je každoročne zaplnená do posledného miesta a organizátori – OZ Ostrov a OZ Milan Štefánik – veria, že inak tomu nebude ani teraz. Hudobný program, ktorý pripravili, je totiž exkluzívny.

Slovenskú legendu Pavla Hammela a jeho kapelu Prúdu určite predstavovať nemusíme. Skvelý hudobník, ktorý zaujal tiež ako výtvarník, má na konte desiatky hitov. Piesne ako „Učiteľka tanca“, „Dnes už viem“ alebo „ZRPŠ – pri poslednom litri vína…“ si spievajú s gitarou v rukách všetky generácie. V jeho skladbách sa ukrýva nielen majstrovsky zvládnutá pozvánka do našich duší, ale neopakovateľnú emóciu im svojou charizmou dodáva na pódiu aj samotný Pavol Hammel.

Prešovská kapela AKUSTIKA vyráža tohto roku na letné „street tour“. Partia muzikantov zo slovenského Seatllu si koncerty užíva jedinečným spôsobom a ich šou nenechá nikoho „v kúte“ ani v Leviciach. Parket sa určite „rozpáli“ pri vystúpení Maduaru. Práve bratia Matyinkóvci boli od začiatku súčasťou tohto úspešného projektu, ktorý položil základy dancefloorovej scény na Slovensku a ich hity majú na akciách, kde sa chcú ľudia baviť, neotrasiteľné miesto.

Zahraničným hosťom bude švédsky Rednex so slovenskou speváčkou Nikou Karch. Do svetových hitparád vleteli singlom „Cotton Eye Joe“ a len na Youtube si túto skladbu vypočulo takmer 80 miliónov ľudí! Srdcia fanúšikov si rovnako získali precítenou baladou „Wish You Were Here“, ktorou dokážu zjemniť každý ich koncert. Vďaka spojeniu country, folku a techna však rozpáliaia každého na maximum. Levice sa teda majú naozaj na čo tešiť! „Deti s mentálnym postihnutím sú neuveriteľné vďačné za každé objatie, aj za objatie v prenesenom význame, ako v tomto prípade, kde sme sa pre nich snažili vyskladať zážitok z tónov skvelých umelcov. Každý rok sa na toto podujatie tešia a už v predstihu si pripravujú pre hostí rôzne darčeky, či transparenty. Mnohí muzikanti nám povedali, že až na týchto akciách pochopili zmysel hudby, preto sme vďační každému, kto priložil ruku k dielu,“ uviedol spoluorganizátor benefičného podujatia Objatie tónov Milan Štefánik. 

Popoludnie v Leviciach ponúkne aj aktívnu zábavu, ale mentálne a zdravotne postihnutí návštevníci koncertu sa budú môcť realizovať v rámci workshopov. Pripravené sú zumba tance, enkustika – maľovanie horúcim voskom, pletenie z pedigu, modelovanie z hliny,  pletenie náramkov, výroba šperkov z drôtu, pletenie z papiera, ozdobovanie sadrových odliatkov. Najmenšie deti sa môžu tešiť na nafukovací hrad, maľovanie na tvár, detské tance a zumba. Bohatý program sa začne o 13.00 hod. Zumbou s Gabikou a Luciou pre klientov zariadení. Brány Športovej haly sa pre verejnosť otvoria o 14.00 hod.

Vstupenky sú k dispozícii v predpredaji v sieti Ticketportal a v Levickej informačnej kancelárii za 10,- EUR. Zakúpiť si ich budete môcť v cene 15,- EUR aj v pokladnici ŠH pred začiatkom akcie. Tešíme sa na vás! Príďte podporiť dobrú vec.

Text: Lenka Liptáková a Imrich Makó
Foto: Petra Sekáčová, Milan Maršalka a Marek Vaco
Video: Igor Kolesár