Na krídlach anjelov: V Žiari nad Hronom piatykrát privítame anjelov.

Rovnomerné podujatie pod názvom Na krídlach anjelov sa v stredu 18. októbra 2017 uskutoční v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom. Združenie Nádej Ladomerská Vieska, Mesto Žiar na Hronom pod záštitou poslanca NR SR – zároveň primátora mesta Petra Antala a  Občianske združenie Milan Štefánik Vás pozývajú na benefičný koncert pre deti a osoby s mentálnym postihnutím.

O 13:00 zmysluplné podujatie začína zumbou pod vedením inštruktorky Zuzany Kucejovej so Žiaru nad Hronom. Lídrami tohto ročníka budú rôzne skupiny a tiež skvelá speváčka Zuzka Smatanová. Svoje piesne si skladá sama, ale spieva aj po anglicky. Bývalá vyštudovaná pedagogička a rodáčka zo Súľova sa od roku 2003 neustále venuje hudbe. Zuzana je držiteľkou šiestich Zlatých slávikov či mnohých ďalších ocenení. Známe sú jej albumy ako  – Tabletky odvahy, Gemini, Svet mi stúpil na nohu a mnoho ďalších albumov a singlov. Hudobnú časť podujatia otvoria Ladomerci – deti a klienti z Domova sociálnych služieb pre mentálne postihnutých v Ladomerskej Vieske.

Rocková kapela Nocadeň funguje na našej hudobnej scéne už 20 rokov. V roku 2000 sa ich skladba „Steny“ stáva obrovským hitom a jednou z nahranejších skladieb. Nie menej sú známe aj ďalšie „ Pod lampou“ , „Organizmy“. Na prelome rokov 2002 a 2003 nahrávajú Nocadeň svoju tretiu platňu. Tá dostáva názov Katarzia. Predzvesťou vydania nového albumu sa stala pesnička „Letíš padáš“. Táto progresívne znejúca electro-rocková skladba pripomenula fanúšikom, že  sú formáciou, ktorá nerada prešľapuje na mieste. Nocadeň sa tak stali prvou slovensky spievajúcou kapelou, ktorej vyšla platňa v zahraničí. Taktiež dostávajú dve nominácie Hudobnej akadémie za rok 2000 v kategóriách Objav roka a Skladba roka („Steny“).

Zóna A je bratislavská punková kapela, ktorá vznikla v roku 1984 z členov skupín Paradox a Ex Tip. Počas komunistického režimu nemohla verejne (až na pár výnimiek) koncertovať, ŠtB jej rušila koncerty, kapelníci boli častými návštevníkmi na Verejnej bezpečnosti. V tomto období skupina nesmela oficiálne vydať žiaden album, piesne sa preto po Slovensku šírili na neoficiálnych nosičoch bez účasti oficiálneho vydavateľstva Opus. Piesne Janko žil na malej dedine, Prečo je život taký?, Pivo a Cigánsky problém sa stali istým druhom protestu.

Mydy Rabycad je česká hudubná skupina z Prahy, vznikla v roku 2012. Hrá fúziu  electroswingu a ďalších štýlov elektronickej hudby, ktorá sa volá glamtronic. Ide o zábavný, chytľavý ale pritom prepracovaný a inteligentný electropop s množstvom odkazov na rôzne retro štýly. Ako druhá česká  kapela v histórii vystúpili na festivale Glastonbury v Anglicku. Kapela je v súčasnosti jednou z najviac exportovaných hudobných skupín z Českej republiky. Tretinu svojich koncertov za rok odohrá v zahraničí.

„Som Kozorožec, ktorý zbožňuje  Blade Runnera, fandí brazílskym futbalistom a miluje svoju dcéru. Rozhlas je pre mňa vyslovene bytostná záležitosť.“. Tieto citáty patria moderátorovi akcie, ktorým bude Roman Bomboš. Známy pod prezývkou „ibuprofén“ ale aj z Rannej šou RTVS, miluje svoju prácu, hudbu a svoju rodinu.

Súčasťou podujatia budú náučné workšopy – enkaustika, pedig – košíkárstvo, maľovanie tričiek, ozdobovanie  sádrových odliatkov, modelovanie z hliny a maľovanie na tvár.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym postihnutím, pre deti z detských domovov a pre deti do 140cm. Vstupné pre verejnosť je 6€ v predpredaji a 8€ na mieste. Predpredaj vstupeniek je v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

Príďte sa spolu s nami zabaviť a potešiť! Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a podporovateľom za pomoc.

Text: Daniela Sokolovičová a Milan Štefánik
Foto:  Petra Sekáčová a Milan Maršalka
Video:  Leviceonline.sk