Na festival Colours of Ostrava prídu Franz Ferdinand, The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix aj speváčka LP

Festival Colours of Ostrava ktorého 19. ročník sa uskutoční od 13. do 16. júla 2022 v unikátnej industriálnej oblasti ostravských Dolních Vítkovic, pridáva do programu škótskych indie-rockerov Franz Ferdinand. S nimi uzatvára zostavu tohtoročných headlinerov na čele s The Killers, Twenty One Pilots, Martinom Garrixom, LP, Kings of Convenience, Meduzou, Youssou N´Dourom, Hiromi, Inhaler, Modest Mouse, Phoebe Bridgers, Princess Nokia, Sleaford Mods, Tindersticks, Wardruna a dalšími. 

Ako je už zvykom, na Colours of Ostrava prídu kapely a hudobníci mnohých žánrov. Z elektronickej hudby sú potvrdení napríklad Axel Thesleff (Fínsko), Dardelica (UK), Darkstar (UK), Darzack (Francúzsko), Eelke Kleijn (Holandsko), Gioli & Assia (Taliansko), Giorgia Angiuli (Taliansko), Matias Aguayo (Chile), S+C+A+R+R (Francúzsko) a Shtuby (Izrael), z rocku Ivan & The Parazol (Maďarsko), LIFE (UK) a PENGSHUi (UK), z africkej hudby Fatoumata Diawara (Mali), Fofoulah (UK/Senegal/Gambia), Mazaher (Egypt) a Lova Lova (Demokratická republika Kongo), z world a folk music s viacerými presahmi Anna RF (Izrael), Bazzookas (Holandsko), C.C. White (USA), The Hatters (Rusko), Marina Satti (Grécko), OMIRI (Portugalsko), Rodrigo Cuevas (Španielsko), SuRealistas (Argentína/Taliansko), The Tune (Južná Kórea), Puuluup (Estónsko) a Talisk (Škótsko). Jazz zastúpi Hiromi (Japonsko) a Malox (Izrael), rap Princess Nokia (USA), soul Joel Culpepper (UK), blues Roosevelt Collier (USA), metal Voice of Baceprot (Indonézia) a indie scénu Anna Wolf (JAR), Chef´Special (Holandsko), Hudson Taylor (Irsko) a Sons of The East (Austrália). 

Okrem zahraničných a domácich kapiel festival tradične ponúkne na viacerých pódiach sprievodný program – medzinárodné fórum Meltingpot, divadlá, workshopy, filmy, či výtvarné inštalácie. Návštevníci môžu využiť stanové mestečko, Chill Village s luxusnými stanmi, rodinnú zónu s bohatým programom aj zľavy na vstupy do ostravských turistických cieľov.

Štvordňové vstupenky na rok 2022 sú v predaji vo festivalovom e-shope a v sieťach GoOut a Ticketportal.

Viac informácií na www.colours.cz.

Partneri Colours of Ostrava:

Generálni partneri: Česká spořitelna a Liberty Ostrava. Za podpory štatutárneho mesta Ostrava. Hlavní partneri: Radegast, Cylinders Holding, Heimstaden. Za podpory Moravskoslezského kraja a Ministerstva kultúry ČR. Exkluzívny partner: Česká televize. Generálni mediálni partneri: Hitrádio Orion, MF Dnes.

Zdroj: Zdenko Hanout, Colours of Ostrava