Na berlínskom hudobnom veľtrhu Popkomm sa predstaví viac ako 2000 umelcov

Berlín 5. septembra (TASR) – Viac ako 2000 umelcov z 27 krajín sa predstaví v tomto roku v rámci festivalového programu Hudobného veľtrhu Popkomm, ktorého dejiskom bude v dňoch 20.-22. septembra Berlín.
Na scénach troch desiatok berlínskych klubov sa uskutoční až do 400 koncertov, ktoré ponúknu pestrú paletu žánrov od acidu, cez jazz až po šansón a pop. Silné zastúpenie budú mať tentoraz predovšetkým rockeri zo Škandinávie, ale aj interpreti reggae a funku.
Záujem o účasť na podujatí, ktoré po odchode z Kolína nad Rýnom hostí nemecká metropola v tomto roku už po tretí raz, sa oproti vlaňajšku zdvojnásobil. Iba zo Severnej Ameriky, Kanady a USA sa predstaví 39 sólistov a skupín. Reprezentačné zastúpenie vyšle do nemeckého hlavného mesta aj Brazília, ktorá je tentoraz čestným hosťom podujatia.
Na samotnom veľtrhu sa zúčastní asi 800 vystavovateľov, medzi ktorými sa oproti predchádzajúcim rokom zvýšil počet tých, ktorí distribuujú hudbu prostredníctvom internetu alebo mobilných telefónov. Medzi vystavovateľov sa po dvojročnej prestávke vracia aj hudobný koncern Sony BMG.
Vlani navštívilo veľtrh s vtedy 796 vystavovateľmi okolo 15.000 záujemcov-odborníkov z rôznych odvetví zábavného priemyslu.