Moruša Biela Jany Kirschner získala tri ocenenia!

Speváčka Jana Kirschner môže byť na projekt Moruša hrdá! Album Moruša Biela získal tri dôležité ocenenia na slovenskom trhu. Panta Rhei odmenili Morušu Bielu ocenením hudobný Top titul roka!

Na odovzdávaní cien Radio Head Awards si Janka Kirschner odniesla cenu nahrávka roka v kategórii World music/Folk a od kritikov cenu za Album roka 2013.

RHA2013_JanaKirschner_martina_mlcuchova

Album Moruša Biela ponúka deväť piesní z autorského pera speváčky a skladateľky Jany Kirschner a producenta Eddieho Stevensa. Skvelé skladby „Sama“, „Promenáda“ či „Divná“ nahralo 18 muzikantov z Veľkej Británie, Česka a Slovenska. Úspešný album odmenilo Panta Rhei cenou Top titul roka 2013, za najpredávanejší album v sieti Panta Rhei.

Je to skvelé. Panta Rhei nám dali príležitosť a podporili predaj albumov, čo si nesmierne vážim. Riaditeľka Panta Rhei Slávka Šikurová na Morušu vsadila všetko. Vyšlo jej to a vyšlo to aj nám. Už dlhšie sa hovorí pesimisticky o predaji albumov. Ale ukázalo sa, že ľudia majú záujem o slovenskú hudbu a kupujú ju. A preto to má zmysel robiť.“ Teší sa z ceny Jana Kirschner.

RHA2013_JanaKirschner_martina_mlcuchova-2

 „Moruša Biela“ vyšla vo vydavateľstve Slnko Records. Aktuálne je v rebríčku World Music Chart Europe na šiestom mieste a stále stúpa. Na odovzdávaní cien Radio Head Awards si Janka Kirschner odniesla cenu Nahrávka roka v kategórii World music/Folk.

Ceny RHA ukázali, že projekt bol výnimočný, až tak, že sa dostal do výnimočnej kategórie. Je to veľmi pekné, pretože sa to prepojilo s úspechom v Európe a začína sa o nás hovoriť v kruhoch, v ktorých sa nikdy neskloňovala slovenská hudba. Ozývajú sa nám ľudia z Európy, ktorí chcú vedieť niečo bližšie o tomto projekte a chcú vedieť aj niečo bližšie o slovenskej hudobnej scéne. Pracujeme na tom, aby sme sa dostali na európske festivaly.“ Plánuje Jana Kirschner.

Album Moruša Biela vysoko ohodnotili slovenskí aj českí kritici. Na Radio Head Awards získal Cenu kritikov za Album roka 2013.

RHA2013_JanaKirschner_martina_mlcuchova-5

Myslím si, že všetci interpreti majú pred touto cenou veľký rešpekt. Udeľujú ju totiž ľudia, ktorí sa rozumejú hudbe a nie je jednoduché ich presvedčiť. Tú cenu som nečakala a bola som dojatá a prekvapená, pretože je to nesmierna dôvera a oni nám ju dali. Bude pre nás dôležité spraviť druhý krok tak, aby sme s Morušou Čiernou urobili rovnako dobrú prácu. Ja už teraz cítim, že to bude veľmi zaujímavé, už sa neviem dočkať.“ Plánuje Janka.

Úspešná speváčka plánuje ďalšie hudobné lahôdky. Najbližšie sa fanúšikovia môžu tešiť na vinylovú podobu Moruše Bielej. Veľkolepú koncertnú verziu albumu sa Janka chystá zahrať na koncertoch v Česku aj na Slovensku. Pod hlavičkou Orange Music Live vystúpi 18. mája v Ateliéri Babylon. Vstupenky si môžete kúpiť na www.predpredaj.skwww.ticketportal.sk

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Martina Mlcuchová