Mofokiller v novom videoklipe poukazujú na homosexualitu medzi bratislavskými muzikantmi.

Mofokiller sa rozhodli otvoriť 13. komnatu. Skladba Better Off rozpráva príbeh mladého gaya (umelca), ktorý sa spamätáva z prvého vážneho vzťahu. Na jednej strane stojí mladý, neskúsený chlapec a na strane druhej skúsený muž. Lovec.

„Túto kontroverznú tému sme načali kvôli tomu, že nemáme radi pretvárku. Väčšina bratislavských kapiel síce na koncertoch žmurká po dievčatách, ale ich hudba v skutočnosti hovorí o tom, že túžia po ich chlapcoch,“ vysvetľuje Matúš Cíger, leader a gitarista Mofokiller.

mofokiller-1

„Medzi homosexuálmi máme veľa priateľov a niektorí z nás majú dokonca skúsenosti s takýmto vzťahom. Ja sám niekedy vystupujem na travesty show ako krásna Lana Del Rey. Tento song som musel napísať, pretože mi je ľúto tých dievčat stojacich pod pódiom známych bratislavských kapiel. Túžia po chlapcoch na pódiu, ale vlastne nemajú žiadnu šancu. Sex s fanynkami je v ich prípade mýtus,“ poznamenal Miro Beka, spevák Mofokiller.

Mofokiller tvrdia, že pravda oslobodzuje a priznania sú povznášajúce. Sú prvou lastovičkou našej homofóbnej a katolíckej spoločnosti.

Tento videoklip má byť výzvou najmä pre bratislavských muzikantov, ich hudba totiž hýbe Slovenskom. „Chalani, priznajte sa! Uľaví sa vám a všetko sa zmení k lepšiemu,“ odkazujú Mofokiller.

Tvorcom intímneho videoklipu je Anton Kajan.

mofokiller-2

Najbližšie môžete Mofokiller vidieť, aj počuť 12. apríla v bratislavskom klube FUGA. Odznejú skladby z ich pripravovaného Albumu, ktorý vyjde na jeseň 2014. Spoločne s nimi vystúpia kapely LYSSETE, PATTY&SLIMING SPOON a český SHATOON. Zahoďte zábrany a príďte sa zabaviť.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.