Miro Žbirka má Dievča!

Dievča (na lásku nie je čas) je názov prvého singla z pripravovaného nového albumu Mira Žbirku. Nahráva ho v legendárnom londýnskom štúdiu č.3 na Abbey Road. Zostavu hviezdnych muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), ktorých si požičal od Paula McCartneyho, doplnili stáli spolupracovníci gitarista Pears McIntyre a producent Rob Cass.

Spoločne sa podieľajú na výsledku všetkých nahrávok, ktoré výjdu na jeseň na novom slovensko-anglickom dvojalbume. Jeho prvá zverejnená skladba Dievča (na lásku nie je čas) vznikla na text básnika Joža Urbana.

„Je to jeden zo skvelých textov, ktoré mi doma zostali po Jožovi a čakajú na svoju hudobnú podobu. Prišiel jeho čas a verím, že tak, ako oslovil mňa osloví aj poslucháčov,“ povedal o skladbe autor hudby Miro Žbirka.

K skladbe, ktorá existuje aj v anglickej verzii s názvom Darling a textom legendárneho textára, básnika a muzikanta Petea Browna (Cream) sa 6.4.2018 v Londýne                      na netradičnej módnej šou mladých módnych návrhárov a študentov Peekaboo presents: BYOB Fashion Show nakrútil aj videoklip, ktorý režíroval David Žbirka.

„Opäť sme sa dostali do situácie, že syn dirigoval otca, ale David bol ku mne slušný a zvládli sme to bez problémov… už sme zvyknutí… a navyše, neviem, ako sa mu to podarilo, ale zohnal do klipu hádam najkrajšie dievča v Londýne J, “ zhodnotil spoluprácu s úsmevom Miro Žbirka.

Link na video Darling:  https://www.youtube.com/watch?v=nfsD_vhQ_Kc

Skladby Dievča (na lásku nie je čas) aj Darling sú už k dispozícii na vypočutie a stiahnutie na hudobných servisoch.

Link na servisy: https://umusicsk.lnk.to/Dievca * https://umusicsk.lnk.to/Darling

Nový dvojalbum, ktorý vzniká v Abbey Road sa na pultoch objaví v septembri 2018.          Do života ho Miro Žbirka uvedie na špeciálnych októbrových koncertoch v Prahe, Brne a Bratislave. Ďalšie koncerty Vianočného Symphonic Tour budú 15.12.2018 v Žiline a 18.12.2018 v Košiciach. Lístky sú už v predaji na: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/13307/miro-zbirka-symphonic-2018

Termíny turné :

15.12.2018 ŽILINA – Zimný štadión

18.12.2018 KOŠICE – Steel aréna

Viac informácií a predpredaj vstupeniek:

 https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/13307/miro-zbirka-symphonic-2018

Aktualizované info na:

www.zbirka.cz

https://www.facebook.com/MiroZbirka

Zdroj: TS