Miro Žbirka dokončil sériu krstov nového Double Albumu a chystá symfonické koncerty aj oslavu štyridsiatky na scéne.

Nový Double Album Miro Žbirka úspešne uviedol do života so špeciálnymi hosťami textárom Peteom Brownom a producentom Robom Cassom na exkluzívnych jesenných koncertoch v Bratislave, Prahe, Hradci Králové a Brne. Na koncerte v Bratislave s  divákmi spevák zároveň oslávil narodeniny.

„Vyzerá to ako zámer, neviem prečo sme si v prípadoch vydávania albumov zvykli to vydávať v októbri. Možno to s tými narodeninami súvisí. Tento krst bol takmer na narodeniny. Pre mňa to bolo naozaj Double. Jednak je to kino Slovan, kde som chodieval ako chlapec na filmy, je to veľmi zvláštny priestor a ja som tu tak často nehrával. Mne sa takéto sály páčia, pripomína mi to časy, keď sme hrávali s Modusom, keď sme začínali, chodili sme po Slovensku po takýchto sálach, pre mňa veľmi dobrý bratislavský zážitok. Pete Brown bol veľmi spokojný, zvukovo sme mu všetko nastavili, mal svojho klaviristu a už sa dlhšie poznáme. On s nami rád chodí na takéto vystúpenia, rád si podebatuje, pretože sa o všetko zaujíma a pre neho veľmi zaujímavé rozprávať sa s ľuďmi, ktorí žili na druhej strane železnej opony,“ povedal Miro Žbirka po bratislavskom koncerte pre TASR.

Po chvíľke oddychu sa už intenzívne pripravuje na vianočné koncerty Symphonic Tour 2018 v Žiline a Košiciach. Na nich sa predstaví so svojou skupinou, symfonickým orchestrom, dirigentom Adriánom Kokošom a hosťom, speváčkou Katarínou Knechtovou, s ktorou premiérovo naživo predstavia ich aktuálny spoločný duet Skúška snov. Videoklip k nemu za mesiac prekročil v sledovanosti trištvrte miliónovú hranicu.

Vstupenky na koncerty Vianočného Symphonic Tour 2018 15.12.2018 v Žiline a 18.12.2018 v Košiciach sú v predaji na: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/13307/miro-zbirka-symphonic-2018

Okrem príprav na symfonické turné sa Miro Žbirka priebežne venuje aj programu jediných dvoch veľkých koncertov, ktoré budú na budúci rok v decembri v Prahe a Bratislave. V O2 aréne a na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu spolu s uznávanými anglickými a americkými muzikantmi, s ktorými nahrával Double Album a ďalšími exkluzívnymi domácimi a zahraničnými hosťami zahrá naživo novinky a veľké hity svojej úspešnej štyridsaťročnej sólovej hudobnej kariéry. Vstupenky na výpravnú hudobnú oslavu sú už v predaji.

Bratislava – 5.12.2019
https://www.ticketportal.sk/Event/Miro_ZBIRKA_40_rokov_na_scene

Praha – 3.12.2019
https://www.ticketportal.cz/Event/MIRO_ZBIRKA-116670

Nový Double Album vyšiel 5.10.2018 na 2CD a 2LP. Na obale ho svojim umeleckým dielom ozdobila známa česká výtvarníčka Míla Fürstová. Slovensko-anglický dvojalbum vznikol v legendárnom štúdiu č.3 na Abbey Road v Londýne s producentom Robom Cassom a zostavou hviezdnych muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), Pears McIntyre (gitary).

CD1: Dievča (Na lásku nie je čas) * Práve ty  * Čistý svet (Feat. Ráchel Skleničková) * Ten hlas * Áno * Každý chce byť naj * Undergrant * Skúška snov (Feat. Katarína Knechtová) * Mám čo som chcel * Nie som sám * S dôverou * Charlie * Len tak * Márny boj (Music by Miro Žbirka* Lyrics by Miro Žbirka , Jožo Urban (4), Kamil Peteraj (5))

 CD2: Darling * Society  * Take Me Home (Feat. Eddi Reader) * Oh Why * Complete * Nothing Ever Rhymes * Girl You Know * Emerald Eyes * Little One * Long Ago * Why Not? * Train To Goodbye  –  (Music by Miro Žbirka * Lyrics by Pete Brown)

Zdroj: TS