Miro Jaroš – hudobný životopis!

Miro Jaroš pochádza z Tepličky nad Váhom. Prvé pesničky začal písať ako dvanásťročný. K dnešnému dňu vydal 18 singlov, z nich sa 12 dostalo do prvej desiatky najhranejších slovenských skladieb na Slovensku (zdroj ifpi).

2004 – Miro sa vracia z Izraela na Slovensko kvôli Superstar, postupuje do finále, končí na 6 mieste

2005 – vychádza debutový album EXOTERIKA (hity Šamanka, Na chvíľu) – 10 000 predaných kusov, Miro získava platinovú platňu

2007 – Tlaková níž sa stáva Mirovým prvým rádiovým hitom, v tom istom roku vychádza druhý album TLAKOVÁ NÍŽ (hity Obyčajný, Spadla z oblakov) na ktorou sa Miro podieľa ako spoluproducent a autor väčšiny skladieb.

2008 – Miro zasadá na režisérsku stoličku a produkuje klip Čierne písmená

2009 – uvádza najdrahší slovenský videoklip k pesničke Na dne mora (duet s Petrou Humeňanskou). Skladba sa dostáva na vrchol hitparád a stáva sa druhou najhranejšou.

2010 – Miro začína spolupracovať s komunitou nepočujúcich. V pesničke Bez siedmeho neba využíva posunkovú reč. Nedávno bol čestným hosťom na otvorení prvej kaviarne pre nepočujúcich v Prievidzi, kde tiež posunkoval. V tomto období vychádza tretí album TRÁVA MUSÍ RÁSŤ.

2010 – počas povodní napísal Miro Čierny dážď. Nahrávka sa stáva najhranejšou slovenskou skladbou. Miro sa vo videoklipe vyzlieka donaha, aby upozornil na problém rodiny Orlovských z Nižnej Myšle, ktorá prišla o strechu nad hlavou. Podarí sa mu vyzbierať viac ako 3000 €.

2011 – Miro sa stáva interpretom s najviac hranými singlami na Slovensku. Z albumu Tráva musí rásť sa ich podľa ifpi v rádiách uchytilo až 8!

2011 – Miro hosťuje na koncerte najväčšej izraelskej hviezdy Idana Raichela vo Viedni a Bratislave. Spoločne spievajú duet Na pokraji síl / Mima´a´makim.

2012 – produkuje hit Nová pre Dominiku Mirgovú, zakladá vlastné vydavateľstvo.

2012 – vychádza výberovka „Všetko najlepšie“ doplnená o dve nové skladby. Singel Jednu šancu mi daj vstupuje do rebríčka ifpi SK/CZ na 20. priečke.

OBAL CD VSETKO NAJLEPSIE

Zdroj: EMI Slovak Republic 
Publikoval: Redakcia GREGI.NET