Miriam Kaiser má nový videoklip „Horúca slza“.

Slovenská huslistka, speváčka a skladateľka Miriam Kaiser prezentuje svoju najnovšiu tvorbu novým videoklipom “Horúca slza”, ktorý vznikol počas živého nahrávania jej sláčikového tria v lesoch Manínskej tiesňavy pri Považskej Bystrici.

Miriam pokračuje v hudobnej ceste, na ktorú sa vydala albumom Tanec strún. Vzdáva tak hold „spievajúcim huslistkám“ , akou je napríklad česká umelkyňa Iva Bittová, ktorá pred rokom uvádzala do života spomínaný album. Miriam novou piesňou dokazuje, že spievať  a súčasne aj hrať na husliach sa dá a nemusí to byť vždy len autentický folklór. Nad zvukom sólových huslí alebo celého sláčikového tria, ktoré tvorí hudobný sprievod k  piesni, sa nesie výrazná melodická linka. Nie je to však len akási vokálna zvukomaľba, ktorú autorka využívala už v predchádzajúcej tvorbe, ale pútavá melódia piesne, ktorá hneď chytá za srdce.

”Slovko horúca vyjadruje vášeň, odovzdanosť, zanietenosť, vrúcnosť a pravdivosť. Každá slza je iná. Ja teraz spievam o slze šťastia, ktorá sa vyplavuje z môjho vnútra ako živá voda.”

Autorkou hudby, textu aj sláčikového aranžmánu piesne „Horúca slza“ je Miriam Kaiser. režisérom klipu bol Ľubomír Rechtorík, s ktorým autorka spolupracovala aj na vizuálnom koncepte albumu Tanec strún a piesne Umelec.

Miriam Kaiser má na svojom konte tri autorské albumy Deň dňu (2014) , Colour Sounds (2016) a Tanecstrún (2018), ktorým sa jej výraznejšie podarilo preniknúť do sveta worldmusic.

Svedčí o tom úspešné účinkovanie jej skupiny na showcaseových koncertoch vrámci World Music Festivalu Bratislava (2018) a Czech Music Crossroads v Ostrave (júl 2019). Album Tanec strún bol nominovaný medzinárodnou porotou v rebríčku Radio_Head Awards a stal sa jedným z piatich finalistov v kategórii World Music/Folk za rok 2018.

Osobnejšia a komornejšia triová sláčiková formácia, ktorú autorka predstavila na albume Tanec strún, zostáva aj v novom projekte inštrumentalisticky nezmenená. Jej dlhoročným spolupracovníkom, huslistom a producentom je Milan Adamec, na violončele hrá Lujza Ďurišová. Miriam svoju hudbu charakterizuje ako fúziu modernej klasickej hudby a pesničkárstva inšpirovaného ľudovou melodikou.

Zdroj: TS