Minireggae festival uz tento piatok!

Jamajka je malý ostrovný štát s počtom obyvateľov o polovicu menším ako Slovensko, ktorý ale hudobne dokázal spraviť pre svet viac ako mnohé väčšie štáty sveta. Obyvatelia napriek nepriaznivým podmienkam (hlavne tým finančným) vynašli revolučné smery. Napríklad počiatkom 60. rokov vznikli fúziou amerického Rhytm and Blues a domorodých rytmov tanečná hudba s názvom SKA. A tá dala zase základ pre rocksteady, reggae, dub a dancehall.

Vzdať hold hudobnému umu jamajčanov a zároveň ukázať, aká pestrá je hudba Jamajky, sa rozhodli organizátori minifestu „Flight to Jamaica“, ktorý sa uskutoční dňa 25.05. 2012. V rámci neho sa postupne na dvoch pódiách bratislavských priestorov Fuga a Batelier na Továrenskej 14 odprezentujú všetky uvedené štýly. Za cenu jedného vstupu budete tak mať možnosť voľne sa presúvať medzi stagmi podľa vlastného výberu.

Dub bude zastupovať chorvátsky projekt Dubble (Radikal dub kolektiv) a bratislavská dub kapela Foolproof riddims. SKA sa bude ozyývať od domáceho soundsystému Ugly selector, Reggae a dancehall predvedú český spevák Colectiv, ktorému budú sekundovať Ryhha a Ichiman. Čerešničkou na torte budú lámané beaty Soundboy D a Ridu.

Veríme, že spolu s akciovými cenami alkoholu a vegetariánskymi jedlami sa nám podarí navodiť pravú karibskú atmosféru!

Viac info tu: https://www.facebook.com/events/393102240742073/#!/events/363185047062416/

jamaica

Zdroj: Organizátor
Publikoval: Redakcia GREGI.NET