Mikulášsky Jazzový Festival 2012 sa postaral o bohatú jazzovú nádielku!

Ôsmy ročník letného Mikulášskeho Jazzového Festivalu sa postaral o bohatú jazzovú nádielku (nie len) pre celý Liptov. Počas troch žánrovo pestrých večerov sa v príjemnom prostredí priamo v centre mesta predstavilo 9 kapiel a viac ako 35 špičkových muzikantov z rôznych krajín.

Oproti predchádzajúcim ročníkom festival opäť podrástol a to nie len rozmerom stanu, vďaka ktorému si mohlo koncerty vychutnať viac jazzových nadšencov aj napriek nepriazni počasia. Tento rok na Liptov kvôli dobrej hudbe neváhali pricestovať ľudia z rôznych kútov Slovenska, čím si festival potvrdil svoje pevné miesto na jeho „jazzovej mape“.

Oceňovaný bol tiež kvalitný zvuk, uvoľnená komorná atmosféra a predovšetkým blízky kontakt medzi publikom a kapelami, čo na festivaloch dnes nebýva samozrejmosťou. Je veľmi príjemné, že nikoho z návštevníkov už neprekvapí, keď po koncerte kapela nezmizne v zákulisí, ale zavíta medzi ľudí na drink a neformálnu debatu. Jazz sa Liptovom v takomto duchu nesie už mnoho rokov a veríme, že to tak ešte dlho bude.

Zdroj: Martin Budaj

neboli nájdené žiadne obrázky