Mighty Oaks a nevyhnutelný koloběh života.

V Berlíně usazené indiefolkové trio Mighty Oaks, které tvoří Američan Ian Hooper, Brit Craig Saunders a Ital Claudio Donzelli, se po společném turné s The Lumineers vrací do Prahy. V pražském klubu Rock Café představí 23. května skladby z chystané třetí desky All Things Go věnované památce zpěvákovy matky. Vstupenky (440 Kč) jsou v prodeji na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Deska All Things Go vychází 7. února a je pojmenovaná podle stejnojmenného singlu, ve kterém Ian Hooper vypráví příběh o prvním setkání svých rodičů na náhodné party: Začátkem osmdesátých let se můj otec odstěhoval z Americky do Mnichova. Jednou se dal na ulici do řeči s neznámým cizincem a ten ho k sobě pozval na menší party. Jakožto chudý student si nenechal ujít příležitost zadarmo se najíst. Cestou do bytu, kde se konal večírek, jel ve výtahu se ženou, se kterou si hned ten večer padli do oka.“

Album je věnované památce jeho zesnulé matky: V naší hudbě je smrt opakujícím se tématem. Tato píseň je o tom, že některé věci musíme nechat běžet. Není to nefér, takový je život. Smířit se s tím mi trvalo opravdu dlouho. Nakonec jsem toho byl schopný, až když jsem pochopil, že to je součástí života,“ nechal se slyšet HooperNahrávka All Time Go je podle kapely do harmonických folkových melodií zabalená připomínka toho, že máme žít důležitými okamžiky a připustit si nevyhnutelný koloběh života.

Nahrávka All Things Go navazuje na dva roky staré akustické EP a pro formaci tvoří novou kapitolu v jejich společném příběhu. Ten se začal psát před deseti lety, kdy se trio kamarádů rozhodlo, že založí kapelu. Od té doby stihli dvě dlouhohrající desky, stovku koncertů a vystupování na společných pódiích s Kings of Leon nebo Chvrches.

Zdroj: TS