Midi Lidi – Český elektropopový „nářez“ v Bratislave.

Eletropopový band MIDI LIDI roztancoval na tohtoročnej Pohode tisícky ľudí. Po roku zavíta opäť do Bratislavy, aby sa vo štvrtok 24. októbra pokúsil o niečo podobné v KC Dunaj ~.

Hudobná skupina MIDI LIDI patrí určite k najžiadanejším produktom českej scény. Pochádzajú z Brna a fungujú spolu od roku 2006. Pôvodné zoskupenie tvorili Petr Marek, Prokop Holoubek a Markéta Lisá, ktorú neskôr vystriedal  Tomáš Kelar. MIDI LIDI tvoria energickú elektro hudbu, do ktorej vkladajú zdanlivo jednoduché texty. Ich koncert jednoducho treba zažiť naživo.

Priaznivci elektropopu si prídu na svoje aj v predkapele MONIKINO KINO. Tento česko-slovenský projekt vznikol v hlavách Petra Mareka (zakladajúci člen MIDI LIDI) a slovenky Moniky Modriakovej. Aj keď takto spolu tvoria zatiaľ len rok, môžete sa tešiť na to najlepšie z ich hudobnej knižnice.

Program štvrtkového večera nájdete aj na Facebook-u: https://www.facebook.com/events/590587874334477/?fref=ts

MIDI LIDI – MIDI LIDI je hudobné zoskupenie z Brna, ktoré spolu funguje od roku 2006. Prvotnú zostavu tvorili Petr Marek, Prokop Holoubek a Markéta Lisá, ktorú neskôr vystriedal  Tomáš Kelar. MIDI LIDI tvoria energickú elektro hudbu, do ktorej vkladajú jednoduché texty  obohatené humorným podtextom. Prvý album s názvom Čekáni na Robota (2007) si vyslúžilo nomináciu ceny Anděl, ale skupina sa dostala do pozornosti najmä vďaka filmu Marka Najbrta- Protektor, ku ktorému natočili soundtrack a ktorý bol neskôr ocenený Českým levom. Odvtedy skupina natočila dva albumy (Hastrmans, Tatrmans& Bubáks), ktoré boli rovnako nominované na cenu Anděla a tiež vytvorila soundtracky k rôznym ďalším filmom, ako napríklad Český Mír. V súčasnosti je na trhu nový album Operace Kindigo!.

Koncert je súčasťou slovenského turné ČESKÉ CENTRUM BRATISLAVA a STAROPRAMEN.SK:
23/10 – Trenčín – Klub Lúč
24/10 – Bratislava – KC Dunaj– Czecho Mecho
25/10 – Košice – Tabačka Kulturfabrik
26/10 – Piešťany – Ziwell

„Československá kultúra“ nie je anachronizmus ani po 20 rokoch od rozdelenia. V seriáli podujatí s názvom CZECHO MECHO, ktoré pripravilo České centrum spoločne s OZ literarnyklub.sk, privedieme každý posledný štvrtok v mesiaci do kultúrneho centra diania to podstatné z československej scény.

vstupenky:
prepredaj: 6€
https://interticket.sk/programs/942/CZECHO_MECHO_-_Midi_lidi.html
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=18721
na mieste: 8€

dunaj_web.13efdb1

Zdroj: Organizátor