Midi Lidi a Fiordmoss vystúpia vo Fléde pod dohľadom Českej televízie.

Fléda kdysi sloužila jako televizní studio Netopýr. Kamery České televize se do prostor klubu vrátí 5. 12., aby zachytily koncert Midi Lidi a Fiordmoss – dvou elektronických hvězd z Brna. Midi Lidi zahrají naposledy před plánovanou pauzou.

Kapela Midi Lidi je s Flédou spojena odpradávna. Prokop Holoubek byl jedním z dramaturgů klubu, vystupoval v něm jako DJ a Midi Lidi měli zkušebnu v suterénu klubu. I proto se kapela na Flédu pravidelně každý rok vrací.

Za svých sedm let existence toho Midi Lidi stihli hodně. Kromě hraní na velkých festivalech a vydání tří desek stihla kapela i tři soundtracky k filmům Protektor, Polski film a Český mír. Právě díky filmu Protektor si zasloužili i cenu Českého lva.

Fiordmoss vznikli jako elektro duo na půdě Fakulty výtvarných umění. Od druhého EP Ink Bitten dvojici doplnil kytarista Jan Boroš a kapela začala pravidelně koncertovat po Evropě – od Německa přes Polsko až po Rumunsko. Frontmanka Petra Hermanová byla v roce 2011 vybrána na prestižní Red Bull Music Academy v Madridu a v roce 2012 se kapela stala objevem roku prvního ročníku hudebních cen Vinyla.

Midi Lidi | Fiordmoss
6. prosince 2013, 20:00
Fléda, Brno
https://www.facebook.com/midi.lidi
https://www.fiordmoss.cz
fcb event: https://www.facebook.com/events/178812862316089/
Předprodeje: smsticket.cz; Báreček, Indies, Dům Pán z Lipé, Ticketportal, Ticketstream

midi_5

Zdroj: Fléda