Michal Horák vs. Hynek Čermák či voľný pád? Vpoho! Nový singel a klip sú predzvesťou jesenného turné s Voxelom.

Na jar sa vydal na virtuálne Rande s Berenikou Suchánkovou, pred prázdninami bol V toleranci s Terezou Balonovou a teraz je jednoducho Vpoho. Talentovaný český pesničkár Michal Horák je v posledných mesiacoch na roztrhanie. A ako dokazuje nový klip, v ktorom vystriedal hneď niekoľko rolí, hlavu si z toho rozhodne nerobí. Naopak! Kráľovsky sa baví a nerozhodí ho ani voľný pád alebo mať za šéfa hviezdneho Hynka Čermáka. Kráľovsky baviť sa môžu s Michalom i jeho fanúšikovia, a to nielen na klipe: http://y2u.be/83zFoRohZ5U, ale už čoskoro tiež na spoločnom turné s Voxelom s výstižným názvom Snad někdo přijde.

„Najbližšie zo všetkých lokácií a rolí mi bolo asi prostredie letiska, to ma odmalička fascinovalo,“ komentuje Horák skutočnosť, že v priebehu pár minút vystriedal v novom výpravnom klipe v réžii Martina Hammerschlaga okrem iného rolu baristu, basketbalistu-rapera, zvládol sa stať zamestnancom storočia a ako pilot-kaskadér pod dohľadom profesionálov z Volnýpád.cz si vyskúšal i tandemový zoskok z lietadla.

„Na to, že mám tieto adrenalínové záležitosti rád a už som skúsil všeličo vrátane skoku na lane, tak zo zoskoku zo 4 km som bol teda vystrašený ako blázon. A to som dokonca počas natáčania skákal dvakrát, raz na skúšku a raz naostro. Ale musím povedať, že by som si to pokojne zopakoval, bol to neskutočný zážitok,“ dodáva pesničkár, ktorý sa okrem stále stúpajúcej priazne fanúšikov teší z nominácie na Objav roka vo fanúšikovskej Ankete Žebřík 2019 i z návštevnosti a prijatia veľmi úspešného prvého samostatného turné, ktoré zakončí 23. 9. v Českých Budějoviciach.

Dlho ale odpočívať nebude! Svoj nový, príjemne chytľavý a (obzvlášť v týchto dňoch a týždňoch) sviežo pozitívny singel totiž okrem samostatných vystúpení predstaví naživo spoločne s ďalšími hitmi z vlaňajšieho debutu Michalovo cédéčko i v úvode spomínanými skladbami v priebehu októbra až decembra na Snad někdo přijde tour.

To absolvuje spoločne so svojím dlhoročným kamarátom a žánrovo spriazneným pesničkárom Voxelom, pri čom fanúšikovia sa podľa Horákových slov rozhodne môžu tešiť na omnoho viac než len „obyčajný dvojkoncert“: „Predovšetkým chceme s Voxelom oba koncerty trochu prepojiť. Môj huslista Adam a Vaškov basista Milan spolu konieckoncov niekoľkokrát ako správni folkloristi hrali a celá naša turnéčková banda už sa tiež pozná nejaký ten piatok, takže je načase dať niečo poriadneho spoločne dokopy. Navyše si ideme na jednej vlne humoru i hudobného vkusu, čo je proste skvelé.“

„S Michalom sme si sadli snáď hneď a už v tej dobe mi napadlo, že nejaký spoločný koncert by mohol byť veľmi fajn. Ako tento nápad dozrieval, naše kamarátstvo sa utužilo, tak sme sa rozhodli to vziať od podlahy a urobiť rovno poriadne spoločné celorepublikové turné. Hosťovali sme si navzájom na albumoch, klipoch i koncertoch, tak je viac než jasné, že sa proste máme radi. A v podobnom priateľskom a hosťujúcom duchu sa ponesie celá naša šnúra,“ dodáva k tomu Voxel.

So svojimi chytľavými piesňami, ktoré si fanúšikovia budú spievať od prvého refrénu a len tak ich z hlavy nevyženú, sa Michal Horák a Voxel chystajú do 13 českých a moravských miest. Kompletný zoznam všetkých zastávok nájdete nižšie alebo na Michalovom webe, kde získate i info o predpredaji vstupeniek na jednotlivé koncerty.

SNAD NĚKDO PŘIJDE TOUR
29. 10. Ostrava
6. 11. Český brod
10. 11. Praha
11. 11. Plzeň
14. 11. Hranice na Moravě
16. 11. Jihlava
17. 11.  Brno
20. 11. Jablonec nad Nisou
21. 11. Vysoké Mýto
25. & 26. 11. Hradec Králové
27. 11. Kladno
3. 12. Olomouc
11. 12. Písek
12.12. Plzeň

Zdroj: TS