Michaella o „malej Eurovízii“ vo Varne: Môžem byť sama sebou!

Po dvoch úspešných účastiach na festivale Carpathia v Rzeszowe čaká Michaellu nová medzinárodná výzva. V bulharskej Varne sa 16. – 18. mája predstaví na súťaži Discovery International pop music festival, kde bude ako jediná Slovenka reprezentovať Slovensko, aj Česko.

V konkurencii 21 interpretov z 18 krajín zaspieva dve skladby – Krásny deň a novinku STOP, ku ktorej pred pár dňami natočila horúci videoklip. Michaella priznala, že nie je súťaživý typ a „malú Eurovíziu“ v známom letovisku si chce na pódiu od prvej do poslednej sekundy užiť tak, aby zanechala pozitívnu náladu. „U nás doma ľudí radi škatuľkujeme, no vo Varne vystúpim pred porotou a hlavne publikom, s ktorým sa budeme vidieť a počuť prvýkrát v živote. Budem sa teda môcť odprezentovať, ako sa to páči mne a na to sa už veľmi teším,“ uviedla Michaella.

Špecifikom festivalu vo Varne je, že každý zo súťažiacich vystúpi bez doprovodu vlastnej kapely. Michaella teda musela nechať svojich hudobníkov doma, ale ako s úsmevom dodala, už teraz sa teší na ďalšie koncerty v ich spoločnosti. „S kapelou sa cítim istejšia, pretože o chlapcov sa môžem vždy oprieť. Dve piesne bez nich nejako zvládnem, ale pokiaľ by som mala spievať viac skladieb, nedokázala by som si predstaviť byť na pódiu sama, lebo energia a zážitok s kapelou sú vždy neopakovateľné,“ pripomenula Michaella.

V Bulharsku čakajú šarmantnú speváčku tri vystúpenia, pretože podľa pravidiel hodnotí porota počas jednotlivých dní vždy niečo iné. Pre každú ženu to znamená (príjemné) starosti navyše s outfitom. „Samozrejme, ako správna žena riešim, čo si oblečiem. Outfit už mám tretí deň rozložený v izbe (smiech). Nemôžem si predsa dovoliť spievať tri dni v tom istom, preto som sa adekvátne nachystala,“ neskrývala dobrú náladu Michaella.

Michaella - Discovery fest

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.