Michaella na Discovery Festivale žiarila. Získala tri ceny!

Prišla, zaspievala, získala tri ceny. Presne podľa tohto scenára sa nieslo vystúpenie Michaelly na Discovery Festivale vo Varne. Jediná reprezentantka Slovenska sa na „malej Eurovízii“ predstavila dvoma skladbami – Krásny deň a Stop.

Bulharskí organizátori pozvali 21 interpretov z 18 krajín a pripravili pre nich tri nezabudnuteľné dni. Keďže všetko klapalo na najvyššej úrovni, Michaella si, podľa vlastných slov, obidve vystúpenia v známom letovisku užila dokonalým spôsobom.

Michaella-varna-2

„Pre nás spevákov je veľmi dôležitý zvuk. Ak sa dobre počujeme, vtedy sa na pódiu bavíme. Za mixpultom sedeli dvaja páni, ktorí v priebehu pár sekúnd urobili naozaj krásny zvuk a keďže sme vystupovali v divadle, jeho atmosféra môj zážitok ešte znásobila,“ pochválila Michaella.

Okrem dvoch vystúpení čakali na štyroch finalistov aj rozhovory v miestnom rádiu. Nie náhodou sa v štúdiu ocitla i Michaella s manažérom Rasťom. Komunikácia s domácou moderátorkou prebiehala zaujímavým spôsobom – v bulharčine, angličtine a ruštine. „V štúdiu sme mali dvoch tlmočníkov, lebo ja som rozprávala po anglicky a Rasťo po rusky. Hlavne pre Rasťa to bolo niečo nové, pretože do éteru hovoril aj on, a hneď v ruštine,“ usmievala sa Michaella.

Michaella-Varna-1

Práve poslucháči v krajinách, odkiaľ interpreti pochádzali, mali možnosť vyjadriť názor na súťažné skladby a Cenu partnerských rádií udelili svojimi hlasmi Michaelle. V jej prípade to však počas slávnostného odovzdávania cien nebolo všetko. Ďalší príjemný šok prišiel v kategórii Najlepšie spracované aranžmány, pretože najvyššie porota ocenila skladbu Stop z producentskej dielne Randyho. „Keď som počula meno Randy Gnepa, prešiel po mne mráz a vyšla mi aj slza. Pri piesni Stop sme si dali záležať na každom detaile a som rada, že nielen mne, ale v prvom rade aj Randymu sa dostalo ocenenia na medzinárodnej scéne,“ uviedla Michaella.

Úspech Michaelly neostal bez povšimnutia. Ako prezradil jej manažér Rasťo, v zákulisí dostala „neoficiálny“ bonusový titul Najlepšia figúra a pre budúci rok jej ležia na stole pozvánky, aj s kapelou, do Talianska, španielskeho Tenerife, či opäť ako hviezdny hosť do Varny. „Potešili nás predovšetkým talianski organizátori, ktorí nám povedali, že Michaella je príliš veľký profesionál na to, aby vystúpila súťažne a na finále ju pozvali ako hosťa!,“ dodal Rasťo.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.