Metalová legenda Kreator vystúpi už túto sobotu!

Na prírodnom amfiteátri na Zelenej vode sa už v sobotu 3. augusta pritvrdí. Odohrá sa tam Metal Fest Ťažká voda, ktorý predvedie konfrontáciu slovenského a svetového moderného metalu zastúpeného osvedčenou metalovou kapelou Kreator z Nemecka.

Ťažká Voda – Metal fest prinesie na amfiteáter Zelenej vody okrem nemeckých „thrashov“ päť slovenských metalových skupín. 1. ročník festivalu odštartuje o 18:00 populárna kapela Khadaver z Prešova. Formácia vznikla v roku 2006 a orientuje sa na cyber, elektro a inštrumentálny metal. V tomto roku nakrúca svoj prvý klip k piesni „New World Disorder“ z rovnomenného albumu. Na Ťažkej vode ich vystrieda Mind the Gap – bratislavsko-bošianska GAP-metalová formácia.

Hrá zmes progress, experimental, metalu a rocku v novom šate s groovom raného nu-metalu. Prvý trash večera zahrá trenčianska skupina so slovanským názvom Proglas. Ich vznik sa datuje k 1. novembru roku 2001. Doteraz vydali štyri albumy. Alternatívne tóny metalu odznejú pod taktovkou bratislavsko-oravskej kapely [sic]. Svojou hudbou sa snažia obohatiť slovenský underground o svojskú zmes metalových vplyvov, netradičných rytmov či štruktúr skladieb. Na tvrdej scéne vytvárajú nápaditú a živú alternatívu. Ďalším zástupcom mesta Trenčín je death metalová skupina Depresy. Svoje temné atmosférické tóny označujú pseudonymom „mystic occult death“.

Thrash z Nemecka, žiaden odpad!

Finále večera odpáli metalová legenda z Nemecka Kreator, ktorá vytrvala na „tvrdej“ scéne už viac ako 30 rokov. Kapela vznikla v roku 1982.

Ako sa nám vyjadril gitarista, spevák a zakladajúci člen kapely Miland „Mille“ Petrozza, impulzom na založenie skupiny bola „ranno-metalová tvorba prenikajúca k nám z celého sveta“. A dodal k fungovaniu kapely: „Bola to rýchla jazda, bola to fakt sranda a cesta sa ešte ani zďaleka nekončí“.

Počas svojej existencie Kreator vydal trinásť albumov. Ich novinka Phantom Antichrist, ktorú okrem svojich klasík odprezentujú na Zelenej vode, je skutočne to, na čo metalové publikum čakalo celé tri roky – ich trashové šialenstvo a neskutočné gitarové sóla, ktoré potvrdzujú, že skupina je jednou z najlepších v tomto štýle.

Cena vstupeniek: predpredaj 20 €/ na mieste 25 €
Predajné miesta: www.ticketportal.skwww.bluenote.sk

Zdroj: Matej Šálek