Mestský festival BA City Beats vyvrcholil šou Wyclefa Jeana.

Mestský hudobný festival BA City Beats je za nami. V noci z piatka na sobotu ho v klube LOFT! ukončili svojimi vystúpeniami Vec, Junior a Stereo MCs DJs. Ešte predtým podujatie vyvrcholilo open-air koncertom haitsko-amerického hudobníka Wyclefa Jeana, ktorý stavil najmä na svoje najväčšie hity a komunikáciu s publikom.

Z davu si dokonca vytiahol fanúšika, ktorému dal mikrofón a neskôr si s ním vymenil tričko. Došlo aj na niekoľko coververzií od Boba Marleyho a v závere dokonca zaznela kultová Smells Like Teen Spirit od Nirvany. Po Wyclefovi si návštevníci na Tyršovom nábreží ešte mohli vychutnať vystúpenie rakúskej formácie Richard Dorfmeister & Rupert Huber present Tosca.

Na novom festivale, ktorý svoje brány otvoril vo štvrtok popoludní, si približne 2 500 návštevníkov v areáli mohlo pozrieť a vypočuť koncerty domácich muzikantov i zahraničných interpretov mnohých žánrov. Svoj priestor tu dostal soul, drumandbass, džez, latino, downtempo, indie-rock či indie-pop. K vrcholom podujatia patrili podľa väčšiny návštevníkov koncerty britských formácií Rudimental, The Boxettes a Hadouken! a ich krajanky, speváčky Katy B.

Niektorí si zase prišli na svoje na koncertoch amerického speváka Aloe Blacca a anglickej kapely Everything Everything. Ako balzam na dušu pôsobilo piatkové intímne vystúpenie slovenskej speváčky Jany Kirschner. Spokojní boli aj samotní hudobníci, čoho dôkazom je fakt, že v areáli sa radi fotili s fanúšikmi a po svojich vystúpeniach sa v noci ešte išli zabávať do klubu LOFT!, kde sa konali oficiálne afterpárty.   

“Chceli by sme vyzdvihnúť návštevníkov, ktorí sa správali naozaj príkladne a prispeli k skvelej atmosfére festivalu. Veríme, že sme ich potešili a niektorým dokonca splnili ich koncertné sny. Podarilo sa nám dostať hudbu do centra mesta a do Bratislavy doviesť interpretov, ktorí by tu inak možno nikdy nevystúpili. Veríme, že sme v tomto smere nepovedali posledné slovo,” zhodnotil BA City Beats v sobotu predpoludním PR manažér festivalu Ján Papač.

www.bacitybeats.sk
www.facebook.com/BACityBeats

Zdroj: BA City Beats / LOFT!