Město ER poprvé naživo: Michal Prokop, Framus Five společně s Karlovarským symfonickým orchestrem.

Město ER, titulní skladba stejnojmenného alba zazní 45 let od jeho vydání poprvé naživo, v podání Michala Prokopa se skupinou Framus Five a v doprovodu Karlovarského symfonického orchestru pod taktovkou šéfdirigenta Jana Kučery. Jedinečné hudební překvapení nachystal Michal Prokop pro multižánrový festival Krásný ztráty Live 70. Poslechout si legendární Město ER v unikátní podobě mohou přijít fanoušci do Amfiteátru v Lokti nad Ohří 12. a 13. srpna letošního roku. Navíc vychází a na festivalu bude pokřtěno v reedici na CD i LP album Město ER v podobě, jakou si tvůrci původně představovali.

Michal Prokop své životní jubileum oslaví festivalem Krásný ztráty Live 70, na kterém poprvé naživo zazní dnes již kultovní skladba Město ER s textem Josefa Kainara v podobě, jak ji tvůrci ztvárnili v sedmdesátých letech. „Slíbili jsme si, že zahrajeme něco, co na živo ještě nikdy nezaznělo a byla by škoda, aby to tak zůstalo. Nicméně v průběhu let došlo ke ztrátě původní partitury Petra Hanniga a skladbu bylo zapotřebí opět vzkřísit a vytvořit partituru znovu. Tohoto úkolu se zhostil aranžér Lukáš Sommer“. Společně s Michalem Prokopem a skupinou Framus Five na pódiu vystoupí také Karlovarský symfonický orchestr, který řídí šéfdirigent Jan Kučera. Stejnojmenná deska, na které se skladba nachází, se v současné době dočká reedice. V exkluzivním předprodeji si jí budou moci zakoupit návštěvníci festivalu Krásný ztráty, kde bude zároveň pokřtěna.

MIchal_PROKOP_4_by_Petr_JIRAS

Festival Krásný ztráty Live 70 představí průřez české hudební scény. Na pódiu amfiteátru v Lokti se už v pátek 12. srpna objeví jména takového kalibru, jako je rockový mág Vladimír Mišík & ETC, legendární uskupení Collegium Musicum, samozřejmě i trio Michal Prokop, Luboš Andršt, Jan Hrubý s hostem Radimem Hladíkem a Karel Kahovec s George and Beatovens. Našláplý program bude pokračovat v sobotu 13. srpna, kde se kromě koncertu Michala Prokopa a Framus Five za doprovodu Karlovarských symfoniků dočkáme i Vojty Dyka s B-SIDE BANDem, Tata Bojs, nového objevu české hudební scény – kapely Zrní a také Jananas, Electric Lady i Roberta Křesťana & Druhé Trávy.

Zvukový remastering alba Město ER vznikl z původních pásů a také obal desky bude mít konečně podobu, kterou původně cenzura nepřipustila. Doprovodný booklet bude obsahovat kompletní texty, exkluzivní fotografie Alana Pajera i ediční poznámku. Vůbec poprvé bude album Město ER vypadat tak, jak mělo už v roce 1971. Reedice Města ER na CD a LP vyjde pod značkou Supraphon a poprvé bude exkluzivně v prodeji 12. a 13. srpna 2016 na festivalu Krásný ztráty Live 70. K zakoupení v prodejní síti bude od 19. 8..

Michal Prokop je legendou české hudební scény a stojí za hity Kolej Yesterday, V baru jménem Krásný ztráty či Bitva o Karlův most a dalšími. Letos oslaví 70. narozeniny, a jelikož to je jubileum vskutku významné, rozhodl se to oslavit po svém – s kolegy, kteří jsou na stejné hudební vlně, v rámci dvoudenního multižánrového festivalu Krásný ztráty Live 70. Název festivalu koresponduje nejen s jedním z největších hitů Prokopa, ale i se známým pořadem autora, který po čtrnáct let vysílala Česká televize. Vstupenky na festival jsou v předprodeji již od ledna.

Vstupenky jednodenní, dvoudenní, na stání i sezení jsou k dostání v předprodejích Ticketpro.
Pro informace sledujte web a FB page festivalu.

Zdroj: SUPRAPHON a. s.