Megadeth už túto sobotu vystúpi v Prešove. Na ceste sú aj fanúšikovia z ďalších 5 krajín Európy!

Rozruch, ktorý vyvolalo ohlásenie koncertu skupiny Megadeth v Prešove, presiahol aj za hranice Slovenska a odozva na seba nenechala dlho čakať. Metropolu Šariša navštívia nielen tisíce Slovákov, ale aj stovky fanúšikov z Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Rumunska a Čiech. Skvelá forma aktuálnej zostavy, podporená výborným albumom Dystopia naznačuje, že pôjde o jeden z koncertov roka u nás. Megadeth vystúpi na Slovensku po tretíkrát, ale na východe bude mať absolútnu premiéru.

Megadeth odohrá v Prešove svoj predposledný európsky koncert a veľký záujem z okolitých krajín potvrdzuje aj spoluorganizátor Edo Kopček na základe oficiálneho predpredaja, ktorý stále prebieha. „Máme správy od fanúšikov Megadeth, ktorí sa do Prešova chystajú z Poľska, Maďarska, Rumunska, Ukrajiny a tiež Česka, kde skupina vystúpi o deň neskôr. Je to aj tým, že tamojší festival je už vypredaný a pre Európanov, ktorí ich doteraz nestihli, je to posledná šanca vidieť Megadeth po dlhej dobe v top forme naživo v týchto končinách. Pre nás aj pre skupinu to bude nezabudnuteľný večer. Ťažko povedať, či a kedy sa k nám vrátia. Teraz sú pre nás naozaj na dosah, iba niekoľko desiatok kilometrov.“

Historicky najlepší program

Megadeth podľa informácií z oficiálnej stránky Setlist.fm hrá množstvo svojich metalových klasík, ktoré dopĺňa zdatnou dávkou čestvého materiálu z Dystopie. Doposiaľ hrali na aktuálnom Dystopia World Tour maximálne šestnásť skladieb. Edo Kopček k tomu s blížiacim sa koncertom u nás prezrádza ešte viac. „Keď sme ich koncom januára pozývali na Slovensko, mali končiť v Istanbule, kde odohrali v túto nedeľu nečakane až 19 skladieb. Megadeth k nám príde skvelo zohraný, hudobne aj inštrumentálne na svojom Orione, so skvelou šou, masívnym zvukom a väčšou chuťou zavŕšiť túto časť turné oveľa viac ako to bolo na jeho začiatku. Podľa časového harmonogramu, ktorý sme včera dostali, očakávame rovnako dlhý koncert, pretože u nás to bude ich 60. vystúpenie v tomto roku, a ich aktuálna šnúra je pre náš kontinent v absolútnom závere. Navyše sme posledná zastávka, na ktorú si našinec a fanúšikovia z okolitých krajín vedia zakúpiť lístky.“

Megadeth_s01_0057_final copy

Hangar 18, The Threat Is Real, Tornado of Souls, Poisonous Shadows, She-Wolf, Conquer or Die!, In My Darkest Hour, Trust, A Tout Le Monde, Post American World, Dawn Patrol, Poison Was the Cure, Wake Up Dead, Fatal Illusion, Sweating Bullets, Dystopia, Symphony of Destruction, Rattleheaad, Peace Sells a prídavok Holy Wars… The Punishment Due je zoznam skladieb, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou odznejú podobne ako uplynulú nedeľu aj 16.7. na prešovskom koncerte. Kapela má v požiadavkách okrem iného aj vlastnú skúšobňu, ktorá je už pripravená a tak k nim možno pribudnú ďalšie hudobné prekvapenia.

Megadeth vystúpi už túto sobotu 16.7. v prešovskej Tatran Handball Arene, ktorú jej návštevníci poznajú dlhé roky ako Mestskú športovú halu. Lístky sú ešte stále v predpredaji v sieti Ticketportal a cez Predpredaj.sk. budú k dispozícii aj na mieste v deň konania koncertu. Ako hostia skupiny sa predstavia powermetaloví Signum Regis s rodeným Prešovčanom Mariánom Petraninom a rock´n´rollová formácia The Carburetors z Nórska. Celému koncertu bude predchádzať denný program Harley on Tour so skúšobnými jazdami na ikonických motocykloch Harley-Davidson zdarma. Pre návštevníkov s deťmi je zabezpečený rodinný program, moto súťaže, harlejácky stacionár Jump Start s inštruktorom, skúsený jazdec vás povozí na harlejke so sajtkou a záver dňa spestria pred otvorením haly bezplatnými koncertmi skupiny Meredith, Got Blue Balls a Lunokhod.

megadeth

redakciu informoval Michal Očovan z agentúry ProMusic