Harley Days: Megadeth, The Carburetors a Signum Regis zahrajú svoje najlepšie pecky!

Harley Days v Prešove bude mať zahraničný punc s plnohodnotnou príchuťou domáceho prostredia. Oznámením koncertu Megadeth, ktorí budú hlavnou hviezdou úvodného večera, vyvolali organizátori vlnu vzrušenia po celom Slovensku.

Návštevníkom ponúknu nielen víkend plný pohody a jazdenia na ikonických harleyoch, ale aj nadupanú rock´n´rollovú party a metalovú pecku na záver. Ďalší zahraničný hosť, nórski The Carburetors, si už dávno podmanili kontinentálnu Európu. Domácu slovenskú a čiastočne prešovskú scénu zastúpia v hlavnom programe power metaloví Signum Regis so spevákom Mariánom Petraninom.

the carburetors

„Večerný program má byť party pre motorkárov, metalistov aj rockerov. Na svete existuje množstvo kvalitných kapiel, dokonca sme objavili také, ktoré vieme, že pozveme o rok. The Carburetors a Signum Regis boli naša prvá voľba a sme radi, že prijali naše pozvanie, pretože to chceme mať pestré. Ak ste ich ešte nepočuli, nevadí,“ pozýva na podujatie Edo Kopček z Harley-Davidson Prešov.

Signum Regis

The Carburetors si už svojou debutovou nahrávkou Pain Is Temporary, Glory is Forever (2004) získali veľký ohlas nielen doma v Škandinávii, ale v celej kontinentálnej Európe. Chytľavý mix rock´n´rollu, heavy metalu a hard rocku zafungoval takým spôsobom, že istý nórsky novinár o ich hudbe napísal, že je zmesou Chucka Berryho  a Motörhead, ktorú niekto polial poriadnou dávkou benzínu a zapálil.

The Carburetors – Shot Full Of Noise

Z Frankfurtu do Prešova

Odvtedy vydali ešte albumy Live Enough To Raise The Dead, Rock´N´Roll Fever  a najnovší, kritikmi vysoko hodnotený Laughing in the Face of Death z roku 2015. „Stále sme mali pocit, že neprenášame energiu našich živých vystúpení 1:1 na štúdiové nahrávky, a že môžeme znieť ešte silnejšie. Zvuk bol vždy super, ale chýbalo to jedno malé extra. A tak sme spravili jednoduchý ťah. Všetko sme nahrali spoločne naživo a zrazu to tam bolo,“ spomína na vznik novinky spevák kapely Eddie Guz. Kapela už opäť jazdí po Európe, bez problémov zvláda kluby ako aj veľké open air pódiá a do Prešova sa v júli presunie z nemeckého Frankfurtu. Práve z tejto krajiny pochádza skvelý záver recenzie, ktorú napísal uznávaný Frank Reis pre nemecký online magazín Musikinstinkt: „Váha The Carburetors je tentokrát viac na Rocku ako na Rolle. Ale stále sa držia motta: Máme svoje zásady – Slnečné okuliare, čierne tričká, kožené bundy a vždy stáť na pódiu pekne naširoko. Ich muzika je nekompromisná!“  Oplatí sa tiež preklikať na youtube ich ďalšie pesničky a dobre sa pripraviť na koncert.

Metalista sa vracia domov vďaka Martinovi Husovskému

Keď človek organizuje podujatie a poctivo hľadá, nájde skryté poklady. Presne takto sa dostala do hlavného programu Harley Days skupina Signum Regis. Jej spevák Marián Petranin pôsobil na metalovej scéne už od deväťdesiatych rokov. Po čase odišiel do zahraničia a nemal šancu vystupovať naživo nielen vo svojom rodnom meste, ale aj na Slovensku. Dnes jeho kapelu Signum Regis zastupuje zahraničná agentúra. Organizátorom ho odporúčil Martin Husovský z Komajoty, s ktorým sa poznajú od základnej školy. Slovo dalo slovo a Marián Petranin, ktorý roky žije v meste Sofia, zavíta na jeden víkend  so svojou v zahraničí úspešnou kapelou do rodného mesta. „Hrali sme pred Powerwolf, Helloween, Refuge, ale Megadeth je skrátka iná liga. Je to pre nás obrovská pocta a možno aj zadosťučinenie za našu dlhoročnú snahu. Megadeth je veľká kapela. Sám som ich fanúšik a videl som ich niekoľkokrát naživo, ale hrať pred nimi v mojom rodnom meste je viac než splneným snom,“ priznáva Prešovčan Marián Petranin.

Signum Regis – Living Well

Power metalová úderka Signum Regis je momentálne na turné po Holandsku a Nemecku, kde piluje svoj aktuálny koncertný program založený na najnovšej nahrávke The Chapter IV: The Reckoning. Pre návštevníkov prešovského koncertu majú pripravený špeciálny, power metalový koktejl. „Momentálne vnímame intenzívne reakcie našich fanúšikov na zahraničnom turné, ale Prešov bude špecifický. Doposiaľ sme vydali päť albumov a doma z nich odohráme naše  najväčšie pecky. Tešte sa na hustú dávku power metalu,“ pozýva Marián Petranin na večerný program Harley Days.

Harley Days sa uskutočnia 16. a 17. júla v Prešove. Pripravený je bohatý program zdarma pre návštevníkov počas oboch dní pred Tatran Handball Arenou (Mestská športová hala), ktorý organizátori predstavia v apríli a priamo v hale sa v prvý deň podujatia uskutoční hlavný večerný program so skupinami Signum Regis, The Carburetors a Megadeth. Lístky sú už v predpredaji v sieti predpredaj.sk.  Pre viac informácií sledujte tiež facebookové profily organizátorov z Harley-Davidson Prešov, LR Media a ProMusic.

megadeth

Redakciu informoval Edo Kopček, marketingový manažér Harley-Davidson Prešov.
Foto: archív