Medzinárodný projekt Nuckids 2014 predstaví muzikál Labyrinty detstva.

Muzikál Labyrinty detstva, ktorý je pripravovaný v rámci medzinárodného umeleckého projektu Nuckids 2014, sa predstaví 11. augusta v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Na charitatívnom projekte sa zúčastní takmer osemdesiat talentovaných detí vo veku od 11 do 16 rokov z rodín zamestnancov podnikov a organizácií ruskej Štátnej korporácie pre jadrovú energiu Rosatom a jej zahraničných partnerov. Deti pochádzajú z ôsmich krajín sveta vrátane Českej republiky, Maďarska a Bulharska. Šancu zapojiť sa aktívne do predstavenia dostanú aj slovenské deti.

Muzikál Labyrinty detstva predstavuje súbor poviedok o stelesnených detských túžbach stať sa čo najrýchlejšie dospelými. Potom ako dospejú, dostávajú sa často do vtipných a kurióznych situácií, snažia sa čeliť výzvam a prostredníctvom piesní a tanca rozprávajú divákom svoj muzikálový príbeh. Počas predstavenia zaznejú vystúpenia v rôznych jazykoch, avšak vďaka vášni, ohromnému talentu a energii účastníkov nie je potrebný preklad.

íbeh je zrejmý aj bez slov. Kto z nás v detstve nesníval o tom, aby čo najrýchlejšie vyrástol? Ktoré z dievčat si neskúšalo mamičkine lodičky? A ktorý z chlapcov sa nesnažil zaviazať otcovu kravatu? Muzikál ale pobaví aj dospelých, veď kto aspoň raz za život nesníval o návrate do detstva?

Účastníci projektu museli absolvovať súťaž, počas ktorej ukázali svoj talent, herecké nadanie a schopnosť uchvátiť publikum. Predstavenie sa pod vedením profesionálnych pedagógov, choreografov a režisérov pripravovalo tri týždne. Po slávnostnej premiére v Petrohrade sa projekt vydáva na turné po Rusku a do ďalších štátov. Dve záverečné predstavenia sa konajú v Moskve na scéne divadla Et Cetera.

„Ide už o šiesty medzinárodný detský projekt Nuclear Kids,“ hovorí jeho autor Sergej Novikov, šéf odboru komunikácie Rosatomu. „Realizácia projektu nám pomáha vyriešiť niekoľko úloh. Po prvé, projekt ukazuje, že deti, ktoré sa narodili a vyrastali v blízkosti jadrových elektrární alebo iných objektov atómového priemyslu, sú úžasné, zdravé a talentované. Neboja sa čeliť zložitým umeleckým výzvam. Po druhé, pomáhame deťom z rôznych krajín nájsť si priateľov a objaviť nielen veľkú krajinu, ale celý svet. Tretím najdôležitejším bodom je to, že deti vyzývame k zdokonaľovaniu sa vo svojom umení, aby verili vo svoje schopnosti a nadanie,“ dodáva Sergej Novikov.

Muzikál Labyrinty detstva zavíta do Petrohradu, Moskvy, Jekaterinburgu, Čeľabinsku, Brna a Bratislavy.

Organizátorom vystúpenia je Občanské sdružení pro evropskou multikulturní společnost z Českej republiky, záštitu nad podujatím prevzal Veľvyslanec Ruskej federácie v Slovenskej republike, pán Pavel Kuznecov.

Nuckids2014_Bratislava

Zdroj: AMI Communications Slovakia