Bratislava zažila premiéru detského muzikálu Labyrinty detstva.

V hlavnom meste Slovenska sa v pondelok 11. augusta predstavil medzinárodný projekt Nuckids s detským muzikálom Labyrinty detstva. Na javisku Ateliéru Babylon vystúpilo takmer 80 detí z ôsmich krajín sveta – Ruska, Turecka, Bulharska, Maďarska, Bieloruska, Ukrajiny, Českej republiky a Vietnamu.

Mladých umelcov prišiel podporiť aj talentovaný slovenský interpret Thomas Puskailer, ktorý účinkoval v mnohých svetových muzikáloch. Zahral si Dannyho Zukku v Pomáde, Tonyho Manera v Horúčke sobotňajšej noci, Rademesa v Disneyho muzikáli Aida, Džoka v muzikáli Boyband a pod vedením Jána Ďurovčíka účinkuje v muzikáloch Ôsmy svetadiel a Romeo a Júlia. „Bol pre mňa zážitok sledovať nadšenie detí, ktoré zo seba vydali úplne všetko. Z vlastných skúseností viem, čo všetko sa skrýva za naštudovaním textov, zosúladením choreografie a všetkých detailov do uceleného celku. To, čo dokázali tieto deti za tak krátky čas, je niečo úžasné,“ povedal Thomas Puskailer.

V muzikáli Labyrinty detstva sa diváci v niekoľkých dejstvách zoznámili s problémami detí, ktoré by sa chceli čo najrýchlejšie dostať do sveta dospelých. Mladí umelci prekvapili publikum dokonalými speváckymi a tanečnými výstupmi. Jediné predstavenie tohto medzinárodného projektu v Slovenskej republike malo unikátnu scénu s využitím neobvyklých svetelných efektov.

Nuckids_ThomasPuskailer

 

Autorom hudby je svetoznámy ukrajinský multiinštrumentalista a skladateľ Grigorij Němirovskij, ktorý dlhodobo pôsobí v Nemecku. Je známy predovšetkým milovníkom džezu ako vynikajúci hráč na trúbku a krídlovku.

Deti po absolvovaní konkurzu spoločne trávia minimálne tri týždne, počas ktorých nacvičujú celý muzikál pod dohľadom profesionálneho režiséra a choreografov. Počas ďalších troch týždňov s muzikálom cestujú po Rusku a Európe. Tohtoročná premiéra sa konala 28. júla v Petrohrade. Nasledovali Jekaterinburg, Čeľabinsk a Brno a 11. augusta Bratislava. Dve záverečné predstavenia sa konajú 14. a 15. augusta v Moskve na scéne divadla Et Cetera.

Organizátorom vystúpenia je Občanské sdružení pro evropskou multikulturní společnost z Českej republiky, záštitu nad podujatím prevzal Veľvyslanec Ruskej federácie v Slovenskej republike, pán Pavel Kuznecov. Muzikálový projekt už šiesty rok podporuje Štátna korporácia pre jadrovú energiu Rosatom, ktorá umožňuje talentovaným deťom zamestnancov jadrového priemyslu zúčastniť sa tohto medzinárodného projektu.

Zdroj: AMI Communications Slovakia