Mattia Vlad Morleo (Taliansko) “First at Light” – 27. september, Bratislava

Mattia Vlad Morleo (2000, Fasano, Apúlia, Taliansko) je skladateľ a klavirista pôsobiaci na medzinárodnej experimentálnej scéne modern classical. Vyštudoval hudbu na konzervatóriu Niccolu Piccinniho v Bari.

Známa je jeho hudba k filmu režiséra Alessandra Pivu “Santa Subito”, oceneného na Filmovom festivale v Ríme 2019, ktorý bol uvedený aj na televíznom kanáli Sky Arte a v Poslaneckej snemovni. Je autorom hudby k dokumentárnemu filmu “Drawing The Holocaust” režiséra Massima Vincenziho, odvysielaného v talianskej verejnoprávnej televízii RAI.

Morleove rafinované snové tóny sa spájajú s umelcami ako Ludovico Einaudi, Max Richter, Philip Glass a Nils Frahm, sú však odlišné vďaka jeho osobitnému štýlu.

Jeho vycibrená, melodická hudba s atmosférou nokturna združuje emócie s harmóniou tónov klavíra a elektronických nástrojov.

Jeho skladby dosiahli 5 miliónov prehratí na platforme Spotify a viac než 10 miliónov na všetkých hudobných platformách.

V rokoch 2015-2016 prišli prvé koncerty, nahrávky a ponuky na spoluprácu od RAI, Sky a Mediaset, či z filmového prostredia. Jeho skladby boli použité v reklamných spotoch. Venuje sa striedavo komponovaniu a koncertom. Na Slovensku vystúpi po prvýkrát!

Dátum: utorok 27. septembre 2022
Čas: o 19:00 hod.
Organizátori: Taliansky kultúrny inštitút
V spolupráci s: BKIS Bratislavské kultúrne a informačné stredisko
Miesto: Kostol Klarisiek, Klariská ul., Bratislava
Vstup voľný 

Zdroj: Taliansky kultúrny inštitút