Master Card Balaton Sound navštívilo viac ako 145 000 fanúšikov zo 60 krajín!

Tohtoročný Master Card Balaton Sound prilákal rovnako rekordné číslo návštevníkov ako minulý rok. Viac ako 145 000 fanúšikov zo 60 krajín sa stretlo, aby sa bavilo na slnkom zaliatom pobreží jazera Balaton. Festival mal opäť aj vypredaný deň, ktorým bola sobota, kedy si viac ako 35 000 návštevníkov prišlo užiť vystúpenia Faithless a Afrojacka. 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

“Keď sa na to pozriem z akéhokoľvek uhla, mali sme opäť fantastický festival” – povedal Zoltán Fulöp. “Nikdy sme nemali toľko účinkujúcich, od ktorých sme dostali nespočetné množstvo pozitívnych reakcií. Boli veľmi spokojní s priestorom, jazerom, plážou a vo všeobecnosti vysokým štandardom celého eventu”. Vyzerá to tak, že fanúšikovia sú rovnakého názoru, keďže tohto ročný festival bol opäť veľmi blízko maximálnej kapacite 35 000 ľudí pripadajúcich na každý z 5 dní.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Ako dodal jeden z hlavných organizátorov MasterCard Balaton Soundu, Norbert Lobenwein “Nemáme v pláne zvyšovať kapacitu festivalu, keďže si myslíme, že súčasný formát je tým správnym, aby sme z dlhodobého hladiska udržali jeho prémiovú kvalitu”. Preto, aby bol tento štandard dodržaný bol rovnako ako minulý rok pozastavený predpredaj denných lístkov na sobotu.

@MozsiGabor

Deň 0 so sebou prinesol drobné búrky, ktoré ovplyvnili prípravnú fázu eventu, avšak na druhú stranu boli výborným testom vylepšenej infraštruktúry areálu. Nové cesty, potrubia a mnohé ďalšie vylepšenia nás uistili, že teraz je už areál v prípade zlého počasia “nepriestrelný” a párty bola aj napriek počasiu výborná už počas prvej noci. Naštastie prišli 4 nádherné slnečné dni s priemernými teplotami medzi 28-30 stupňov.

Kálló Péter // https://www.facebook.com/kallopeterphoto // www.kallopeter.hu

Slnko, pláž a párty boli 3 hlavnými charakteristikami tohtoročného MasterCard Balaton Soundu a tieto boli naplno podporené novými doplnkami stagov priamo na jazere ako Telekom Rave jachtou, ktorá bola takmer non stop naplno vyťažená. Videli sme úžasné vystúpenia a aj jedinečné stretnutia keď si Jason Derulo a Hardwell uvedomili, že hrajú na rovnakom festivale až v backstagy hlavného pódia. Boli z toho natoľko unesení, že výsledkom bolo ich prekvapujúce spoločné vystúpenie s ich songom Follow Me. Fanúšikovia si to užili určite aspoň tak, ako títo dvaja umelci.

Kálló Péter // https://www.facebook.com/kallopeterphoto // www.kallopeter.hu

Počas nadchádzajúcich niekoľkých týždňov sa Zamárdi opäť stane pokľudným prázdninovým mestom, avšak tí ktorí sú pripravení vrátiť sa na super párty, sa určite môžu už teraz tešiť na druhú polovicu augusta, kedy B My Lake a Strand Festival rozložia svoje pódiá na rovnakom mieste.

Zdroj: Balaton Sound