Martin Harich přináší osobní vzpomínky a vzkaz fanouškům v novém singlu S láskou.

Martin Harich navazuje na letní nahrávky z alba Tulák novinkovým singlem nazvaným S láskou. Poetická balada vykresluje pohodu a hřejivou rodinnou atmosféru zpěvákova domova z období jeho dětství. Písničkou, která vychází v těchto dnech, děkuje své rodině za čas, který trávili společným sdílením svých zážitků a příběhů. Singl i celé album vzniklo na jaře tohoto roku během Martinovy nucené karantény a přináší hudebním nadšencům kytarové a pianové skladby v pomalejším rytmu doplněné o už tradičně „přemýšlivé“ autorské texty. Po anglických singlech Fight For You, Serious Trouble a několika dalších, se tímto albem interpret vrací ke svému mateřskému jazyku – slovenštině.

„První motivy songu S láskou jsem napsal už před čtyřmi lety na mojí chatce. Ještě jsem tam tenkrát neměl ani internet a téměř žádné vybavení, jen svojí stařičkou kytaru. Písnička tak zachytila tu pravou domácí atmosféru, kterou jsem tam cítil – oheň v kamnech, zapálené svíčky a čerstvě překapaná káva,“ zpovídá se Martin Harich z námětu k novinkovému singlu S láskou a dodává: „Je to taková pocta mé rodinně a tradici, ve které jsem měl to štěstí vyrůstat. Ze skladby jde klid a hřejivá pohoda života u nás pod Tatrami na venkově. Doufám, že vyvolá tenhle klid a hřejivý pocit i v posluchačích. V této době je to opravdu potřeba!“

Finální podoba singlu vznikla během Martinovy čtrnáctidenní karantény. Nahrál ji v izolaci v zahradním domku rodičů v Liptovském Mikuláši spolu s dalšími šesti skladbami ve slovenštině na album s názvem Tulák. CD vyšlo koncem června pod německým lablem CAP-Sounds díky velké podpoře za strany Martinových fanoušků, kteří přispěli na jeho produkci a výrobu prostřednictvím crowdfundingového projektu Startovač.cz.

CD Tulák je v pořadí šestým studiovým albem zpěváka a vyšlo spontánně už tři měsíce po posledním anglickém albu s názvem Blue z března tohoto roku. Plánovaný křest alba Blue a také autorského Pětiletého diáře, který Martin napsal a vydal ve stejném období, byl zrušen kvůli krizové situací. Společný křest obou letošních alb a diáře, který by chtěl Martin uspořádat jako poděkování příznivcům domácí hudby za jejich dlouhodobou podporu, se snad podaří uskutečnit ještě letos do konce roku. 

Singl S láskou: https://www.youtube.com/watch?v=ROAorYKvNRI
Další odkazy: facebook.com/MartinHarich, instagram.com/hartin_marich

Zdroj: MediaBase