Marpo & TroubleGang vydávajú nový album DVA, ten avizuje singlovka Víkend. Zároveň vyráža na turné, kde nové skladby predstaví.

Marpo & TroubleGang vydávajú  druhý album so symbolickým názvom DVA. Z albumu už vyšli  single Nejlepší, Generace velkejch snů, Víkend. Posledný zo spomínaných je podľa slov kapely ch zatiaľ najväčšia „rádiovka“, ktorá je teda „mejdan“ od začiatku do konca. Album vychádza v piatok 29. novembra v Universal Music. Hneď nasledujúci  deň 30. 11. kapela štartuje v Sušici koncertné turné.

Kapela TroubleGang bola pred pár rokmi zjavením z čistého neba. Partia outsiderov, ktoré vlani vypredala O2 arénu, teraz patrí k headlinerom hudobných festivalov. Očakávaný album DVA je vďaka unikátnemu hudobnému prístupu ďalším krokom vpred. Tvrdé rockové gitary, nekompromisné elektronické beaty a už tradične veľmi otvorené texty majú ambície rezonovať naprieč celou hudobnou scénou.

Produkciu albumu DVA má opäť na svedomí Marcus Tran a tiež Clint Murphy, ktorý pracoval napríklad so speváčkou Fergie z Black Eyed Peas. Autorskými nápadmi prispeli aj rapper IronKap, Jan Wohnout, Richard Scheufler junior alebo speváčka Lenny. Bicie sa natáčali v anglickom Modern World Studios v Tetbury, ďalšie nahrávanie prebiehalo v štúdiu Modern Babylon v Tepliciach.

„Nahrávání společného alba je vždy trochu boj. První TroubleGang desku dali v podstatě dohromady Kap a Marpo. WHNT za pochodu dopisoval texty. Tehdy jsme nečekali nic a tlak nebyl v podstatě žádný,“ komentuje nahrávanie kapela. O štyri roky neskôr však nastala iná situácia. Od frustrovanej a rozloženej kapely sa očakávalo, že vytvorí zásadnú dosku, ktorá potvrdí ich pozíciu, ukáže žánrový presah a potvrdí, že TroubleGang už nie je len zoskupenie rapperov, ale kompaktná kapela. Na druhej doske, ktorej produkcie sa ujal Clint Murphy, pracovali tentoraz predovšetkým Marcus, Marpo, WHNT a Kap. „Z prvního singlu jsme nebyli úplně nadšení a trochu jsme tápali. Po nahrávání jsme letěli z Anglie a každý z nás si říkal — je to ono? Proč necítíme stejný vibe a euforii jako dřív?“ pokračuje kapela.

„Vtipný je, že deska měla být odevzdaná za měsíc a půl a my neměli ani notu. Zavřeli jsme se do studia a zažili asi nejintenzivnější měsíc a půl v životě týhle kapely. Neskutečně nás to nakoplo a spojilo v ten starej TroubleGang, kterej všichni znají. Udělali jsme desku, která na evropským trhu ještě nebyla. To si dovolím hrdě říct a jsem neskutečně pyšnej na všechny, kteří na tom dělali,“ dodáva Marpo.

Keď teraz kapela počúva celý album, cíti hrdosť. Starý TroubleGang je definitívne na konci a s jeho koncom odišli aj všetky problémy. „V krizové situaci se ukázalo že to, na čem celý TroubleGang vzniknul, je pořád ještě v pořádku a žádný manažer, peníze nebo úspěch tenhle plamen neuhasí. Vítáme novou kapitolu s číslem DVA,“uzatvára kapela.

DVA TOUR 2019
30. 11. SUŠICE – KD SOKOLOVNA
2. 12. ZLÍN – KONGRESOVÉ CENTRUM
7. 12. PÍSEK – KD
14. 12. KADAŇ  – KZ ORFEUM
20. 12. SVITAVY – LIDOVÉ DIVADLO
21. 12.  KARLOVY VARY – LIDOVÝ DŮM
22. 12. PRAHA – LUCERNA MUSIC BAR
23. 12. PRAHA – LUCERNA MUSIC BAR
28. 12. LIBEREC – HOME CREDIT ARÉNA

Marpo & TroubleGang – DVA (album)
Marpo & TroubleGang – Víkend
https://www.troublegang.com/
https://www.facebook.com/mcmarpo

Zdroj: TS