Markus Schulz: Produkcia a novinky!

Markus Schulz se před pár dny vrátil na Slovensko, kde zahrál v legendárním klubu Ministry Of Fun. Před vystoupením jsme ho lehce vyzpovídali.

Markusi, prvně ti chceme srdečně pogratulovat ke kompilaci Trance Nation. Jak se cítíš jakožto člen rodiny Trance Nation a Ministry Of Sound, pod jehož hlavičkou tato kompilace vyšla?
Děkuju moc! Musím říct, že se cítím velmi poctěn, že jsem byl osloven. Série “Trance Nation“ má opravdu bohatou a velmi respektovanou historii na naší scéně a já si plně uvědomuju její důležitost a zodpovědnost.

Markus a cover k Destiny

Osobně tvou aktuální kompilaci “Trance Nation“ považujeme za jednu z nejlepších, jakou jsi kdy vytvořil. Kolik času jsi strávil s její přípravou?
Děkuju, to je od vás velmi milé. Do všeho, co v životě dělám, dávám srdce i duši a to vše hlavně pro fanoušky, za jejich vášeň a neutuchající podporu. Ministry Of Sound mě oslovili někdy v březnu minulého roku a zajímalo je, zda mám či nemám zájem. Samozřejmě jsem hned řekl ‘Ano‘ a proces pak začal vlastně okamžitě. Deadline jsem měl koncem srpna a musím říct, že v tom období nebylo dne, kdybych na kompilaci nemyslel. Strávil jsem s vybíráním a vylepšováním dlouhé noci ve studiu i hotelových pokojích, protože léto je pro DJe nejhektičtější částí roku. Moje německá pracovní etika mi ale pomohla, aby vše dopadlo jak má.

Posuňme se k tvým dalším hudebním aktivitám, tedy k tvému aktuálnímu singlu “Facedown”. Podle nás je naprosto skvělý a odkrývá úplně novou tvář Markuse Schulze. Kolik těch tváří tedy vlastně máš?
Víš, myslím, že my hudebníci musíme prostě následovat naše pocity. Nikdy nechodím do studia s tím, že udělám nový song Markuse Schulze, mého projektu Dakota nebo něco pro New World Punx, tedy pro náš společný projekt s Ferry Corstenem. K singlu “Facedown“ mě inspirovala loňská návštěva na Tomorrowlandu. Byl jsem jedním ze tří, kteří měli to privilegium, aby se podíleli na jejich Daybreak Session – tedy začínali a nastavili tak zvuk pro celý zbytek dne na hlavním pódiu.

Tvůj nový singl je opravdu úplně jiný oproti všem tvým dosavadním produkcím. Jaké byly reakce tvého nejbližšího okolí?
Opravdu jsem byl nervózní, jak každý zareaguje. Ten hlavní hudební nápad se mi stále honil hlavou, takže jsem si ve studiu sednul ke kytaře a spolu se zpěvákem jsme pilovali hlavní melodii, harmonii i text. Když jsem se pak pustil do produkce, rozhodl jsem se, že v ní musí být znát, jak ten song vznikl. Tedy nesměla chybět kytara a nálada, kterou jsem cítil, když jsem song skládal. A jak se zdá podle reakcí, nápad to nebyl špatný…

Na jaro tohoto roku jsi ohlásil nové autorské album. Už nám o něm můžeš něco říct?
Určitě. V současné době jsem ve finálních dnech produkce nové desky a kladu maximální důraz na doladění všech maličkostí před deadlinem. Celý proces trval kolem dvou let, kdy jsem napsal asi čtyřicet písní. Momentálně jsme výběr omezili na sedmnáct songů. Hlavní důraz jsem při psaní kladl na návrat ke svým hudebním kořenům, a to především v procesu psaní písní, kdy všechno začíná s kusem nepopsaného papíru a perem. To, že je to správná cesta, potvrdil i úspěch songu “Destiny“. Ten vznikl obdobným způsobem a podle reakcí posluchačů si každý v písni našel něco osobního.   Jsem vždy velmi nervózní, když jde o tvorbu nového alba, ale zároveň jsem si vědom, že celá SchulzArmy a Trancefamily mě vždy podporovali a chápali moje různé hudební cesty. Myslím si, že rok 2016 bude díky této desce velmi zajímavý.

Budeme se těšit na novou desku a děkujeme za tvůj čas!

Markus Schulz se brzy vrátí také do ČR!

V klubu Sasazu odehraje 21. května 2016 exkluzivní OPEN TO CLOSE set – od otvíračky do zavíračky – jenom Markus Schulz a nikdo jiný. Celý set a akce tak bude trvat minimálně 7 hodin.

Vstupenky jsou stále v prodeji u Ticketportal: bit.ly/MS-OTCPrg16Tix
Více info u United Music: www.unitedmusic.cz/event/markus-schulz-open-to-close/

920x420 web

Zdroj: United Music